duminică, aprilie 2, 2023

Persoanele de vârstă mijlocie care consumă multă carne și brânză se expun acelorași riscuri ca fumătorii, potrivit oamenilor de știință.

Un studiu la care au luat parte mii de femei și bărbați de 50 de ani sau mai mult, a  scos la iveală că cei care consumă multe proteine animale sunt de două ori mai predispuși să moară prematur.

Aceștia sunt, de asemenea, de patru ori mai predispuși să fie uciși de cancer-riscul e comparabil cu al celor care fumează.

Te-ar mai interesa: Darurile runelor pentru săptămâna 3-9 aprilie 2023...

Cercetătorii susțin că proteinele de origine animală din carne, brânză sau ouă hrănesc celulele canceroase și accelerează procesul de îmbătrânire al celulelor.

Experții recomandă persoanelor de peste 50 de ani să consume mai rar aceste produse și să aleagă în schimb proteinele din pește, fasole sau mazăre.

Vestea bună e că restricțiile nu țin la nesfârșit. Cercetarea a mai arătat că proteinele animale sunt benefice celor trecuți de 65 de ani.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private