Bacteria periculoasă care trăiește în stomacul a jumătate din populație. Poate duce la cancer!

Astăzi, cancerul de stomac este una dintre cele mai frecvente boli din umanitate, deoarece se poate dezvolta lent într-o perioadă de timp și poate provoca leziuni ireversibile mucoasei interioare (mucoasei) stomacului, dar aceste modificări precoce nu provoacă aproape niciodată simptome și, prin urmare, trece nedetectat.

Una dintre bacteriile care declanșează acest tip de cancer este Helicobacter Pylori, care a fost analizată de mai mulți oameni de știință.

Pionierul descoperirii acestei bacterii periculoase a fost John Robin Warren, un patolog și cercetător medical, care a descoperit în 1979 că la microscopul său a notat o linie albastră într-o probă de stomac într-o biopsie care fusese prelevată de la un pacient cu gastrită cronică.

Poate duce la cancer!

Curiozitatea lui Warren l-a determinat să arunce o privire mai atentă asupra acestui detaliu. Ca rezultat, a arătat că linia menționată era de fapt un set de bacili (bacterii curbate) puternic atașate de suprafața țesuturilor.

Cu această anecdotă curioasă este marcat începutul unei descoperiri a bacteriei care a schimbat radical istoria celor mai frecvente și dăunătoare boli ale stomacului, conform lui José María Pajares-García și JP Gisbert.

Este de menționat că Warren de mai bine de un an și jumătate a primit sarcina de a colecta cazuri similare în care aceste bacterii au însoțit țesuturile inflamate ale stomacului, adică gastrina.

Patologul știa că atunci când bacteriile sunt prezente în locuri ale corpului unde există inflamație, ele trebuie considerate drept cauza principală a modificării menționate.

Totuși, în studiul pe care îl desfășura, era diferit, pentru că în acel moment exista premisa că bacteriile nu puteau rămâne în viață, darămite să crească și să se înmulțească, în mijlocul acizilor naturali ai stomacului.

Așa că Warren a avut în mâini dovezile că se întâmplă ceva ieșit din comun, până în punctul în care ceea ce a observat a schimbat complet paradigmele privind supraviețuirea microorganismelor în medii ostile.

Helicobacter pylori și efectele sale

Potrivit Jurnalului Spaniol de Boli Digestive, această bacterie este prezentă la 50% dintre oameni și nu există nicio regiune de pe planetă care să fie liberă de prezența ei.

Experții de la Clinica Mayo indică faptul că Helicobacter pylori se poate transmite de la o persoană la alta prin contact direct cu salivă, vărsături sau obiecte contaminate, dar și prin alimente sau apă în care este prezentă.

Ca atare, majoritatea oamenilor nu realizează că au o infecție cu această bacterie cauzatoare de cancer, deoarece de cele mai multe ori nu există semne sau simptome. Cu toate acestea, în unele cazuri pot apărea următoarele simptome.

  • Durere sau arsură în stomac (abdomen).
  • Durere de stomac mai ascuțită, care poate fi mai gravă pe stomacul gol.
  • Greaţă.
  • pierderea poftei de mâncare
  • Eructații frecvente.
  • Balonare
  • Pierdere în greutate neintenționată.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra