Categories: Ştiri sănătate

Băiat de 17 ani, înecat la Therme în apă de 1 metru adâncime. Detaliul observat pe camerele de supraveghere

Un băiat de 17 ani s-a înecat la Therme, pe 12 februarie, după ce a leşinat într-o piscină unde apa are puţin peste un metru. Verişorul lui nevăzător se afla chiar lângă el şi a cerut ajutor, speriat că nu-i mai răspunde. Salvamarii, mai apoi echipajele medicale, au încercat cu disperare să-l salveze.

Cristi era însoţit de unchiul şi verişorii săi la centrul de relaxare din Baloteşti. Rudele veniseră în vizită din Constanţa şi au vrut să petreacă o zi împreună la piscinele cu apă termală. Adolescentul se juca alături de verii lui în zona destinată copiilor, când i s-a făcut brusc rău în apă.

Ce s-a observat pe camerele de supraveghere

Unchiul adolescentului: ”Copilul meu de 16 ani, nevăzător, care a stat tot timpul cu el, a sesizat că Cristi nu mai răspunde. Uitându-ne pe camere azi-noapte s-a văzut că a căzut, efectiv a căzut din picioare, la o apă relativ mică.”

În scurt timp, au ajuns şi două echipaje SMURD care au continuat manevrele şi i-au pompat adrenalină. Reprezentanţii complexului au pus un paravan şi au rugat vizitatorii să stea la distanţă.

În urma cercetărilor efectuate de Inspectoratul de Poliție al județului Ilfov, s-au făcut și primele constatări ale tragediei de la Balotești. Martorii spun că tânărul se afla în piscină, înotând, când la un moment dat nu a mai mișcat. Cei aflați în apropierea tânărului au reușit să-l coată din psicină, sunând ulterior la 112.

Primele informații spun că există varianta ca tânărul de doar 17 ani să fi suferit un infact miocardic, și că din acest motiv s-ar fi înecat. Inspectoratul de Poliție al județului Ilfov mai spune că se așteaptă necropsia tânărului. Anchetatorii au mai declarat că deocamdată nu există dovezi că ar fi de vină centrul termal de la Balotești pentru drama de ieri, 12 februarie. Ancheta este în curs de desfășurare.

Astfel de tragedii arată că înecul nu seamănă cu ce vedem în filme. În multe cazuri, victimele nu apucă să ceară ajutor, iar moartea poate fi tăcută. În apă, căile respiratorii se blochează şi intervine stopul cardiorespirator.

Adrian Gherghel, instructor înot a declarat pentru observator: În general, e nevoie de o cantitate relativ mică de apă care să pătrundă în plămâni pentru a surveni înecul.

Reprezentanţii complexului de la marginea Bucureştiului susţin că iau toate măsurile pentru siguranţa clienţilor, iar salvamarii sunt bine instruiţi.

Recent Posts

Ce poate cauza mâncărimea și iritația în zona intimă la femei. Semne de alarmă adesea ignorate

Ce poate cauza mâncărimea și iritația în zona intimă la femei. Semne de alarmă adesea…

7 minute ago

Remedii încercate pentru combaterea retenția de apă

Remedii încercate pentru retenția de apă. Retenția de apa sau edemul apare atunci poate fi…

37 de minute ago

Descoperire fără precedent: Dovezi găsite în zidurile Ierusalimului care rescriu istoria biblică

În urma unei munci intense pe teren efectuate de Autoritatea Israeliană pentru Antichități, cercetătorii au…

o oră ago

Mormântul legat cu lanțuri din Cimitirul Bellu: „Trupul era păstrat într-o casetă din cristal”

Fără îndoială, cel mai misterios cavou din cimitirul Bellu este cel pe care vizitatorii îl…

o oră ago

O zodie are noroc cu carul pâna la sfârșitul lunii Mai. I se îndeplinește o mare dorință!

Cristina Demetrescu susține că un semn zodiacal este favorizat până la sfârșitul lunii mai. Acești…

2 ore ago

Mușcătura de căpușă: Cum să acționezi pentru a depărta insecta și cum depistezi Boala Lyme

Mușcătura de căpușă. Pe lângă faptul că este dureroasă, mușcătura de căpușă este și periculoasă,…

2 ore ago

Citeste si: