Băutura antiinflamatoare care ajută la detoxifierea ficatului

Natura și culturile au multe secrete care pot fi foarte benefice pentru organism. Deși medicina și tehnologia au avansat de-a lungul anilor, există numeroase preparate care pot fi de mare ajutor pentru sănătate.

Printre imensa varietate de produse care există în natură, există un ingredient care este folosit în mod obișnuit pentru a marina și condimenta preparatele, însă, individual, acesta are multiple proprietăți care pot aduce beneficii organismului.

Acesta este turmericul, o rădăcină originară din Asia și care a început să fie folosită în Asia de Sud-Est și în India. Deși este deja bine cunoscută în întreaga lume, cultivarea sa este încă foarte renumită în locuri precum China, Sri Lanka și Filipine.

În ceea ce privește beneficiile sale, acesta conține curcuminoide și curcumine, care au efecte antioxidante și antiinflamatoare asupra organismului. În plus, are fibre, vitaminele C, E și K; conține, de asemenea, sodiu, calciu, potasiu, cupru, magneziu, magneziu, fier, zinc și mai multe uleiuri esențiale.

Este folosit în lumea gastronomiei, dar apare și ca ingredient de înfrumusețare. De exemplu, este folosit pentru a ameliora acneea, pentru a da strălucire și rezistență părului, pentru a lumina petele de pe piele sau pentru a exfolia pielea.

Această rădăcină are și proprietăți pentru a combate problemele de sănătate, de exemplu ale sistemului digestiv. Potrivit site-ului medical de specialitate, Medline Plus, bolile digestive sunt definite ca fiind:

„Bolile digestive sunt afecțiuni ale sistemului digestiv, numit uneori tractul gastrointestinal (GI). În timpul digestiei, alimentele și băuturile sunt descompuse în părți mici (numite nutrienți) pe care organismul le poate absorbi și utiliza ca energie și ca elemente constitutive pentru celule”.

El explică în continuare că „sistemul digestiv este alcătuit din esofag (conducta alimentară), stomac, intestine gros și subțire, ficat, pancreas și vezica biliară”.

În ceea ce privește afecțiunile din această zonă a corpului, „o boală digestivă este orice problemă de sănătate care apare la nivelul tractului digestiv. Afecțiunile pot varia de la ușoare la grave. Unele probleme comune includ arsurile la stomac, cancerul, sindromul colonului iritabil și intoleranța la lactoză”.

Una dintre componentele cheie ale sistemului digestiv este ficatul. Site-ul îl definește ca fiind „cel mai mare organ din organism. Acesta ajută organismul să digere alimentele, să stocheze energie și să elimine toxinele.

Simptomele bolilor de ficat

Din acest motiv, o funcționare defectuoasă a ficatului poate fi dăunătoare pentru sănătatea unei persoane. „Simptomele bolilor de ficat pot varia, dar adesea includ umflarea abdomenului și a picioarelor, vânătăi ușoare, modificări ale culorii scaunelor și urinei, precum și piele și ochi gălbui sau icterici. Uneori nu există simptome. Imagistica sau testele funcției hepatice pot verifica dacă există leziuni hepatice sau pot ajuta la diagnosticarea bolii hepatice.

sursa foto: Unsplash

Băutura care este antiinflamatoare și ajută la detoxifierea ficatului

Trebuie reținut faptul că, dacă suferiți sau aveți simptome care pot indica faptul că ceva din organism nu funcționează normal, ideal este să consultați cât mai repede un specialist. Asta pentru a fi evaluat la timp și pentru a putea începe un tratament în timp util.

Natura poate fi un ajutor pentru a atenua sau preveni problemele din sistemul digestiv, una dintre ele fiind celebra băutură pe bază de turmeric. Aceasta se numește lapte de aur. Se prepară cu rădăcină și, în general, cu lapte vegetal.

Ideea este să începeți să o consumați puțin câte puțin, deoarece are un gust deosebit, dar numeroase beneficii pentru organism. Se poate adăuga miere pentru a-l îndulci. Mierea și scorțișoara sunt, de asemenea, folosite în mai multe rețete pentru a-i spori proprietățile și aromele.

Recent Posts

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

14 minute ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

43 de minute ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

o oră ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

2 ore ago

Alimente și băuturi care mențin un ficat sănătos și fericit. Reduc riscul de boli hepatice, de la hepatită, la cancer de ficat

Alimente și băuturi pentru un ficat sănătos. Ficatul funcționează și ca un organ care ajută…

2 ore ago

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

3 ore ago

Citeste si: