Sari la conținut

Medic: aceste trei alimente antiinflamatoare reduc riscul de apariție a cancerului

Din cuprinsul articolului

De la afine la kimchi, un medic a recomandat trei alimente care ar putea preveni cancerul.

Deși nu există o soluție clară care să poată garanta o viață fără cancer, țintirea unuia dintre procesele care pot duce la afecțiunea mortală ar putea ajuta.

Inflamația este o sabie cu două tăișuri. Poate fi un mecanism de apărare al organismului împotriva bacteriilor și virușilor străini, dar poate provoca și probleme.

„Uneori, totuși, celulele inflamatorii cronice pot stimula de fapt celulele canceroase să crească”, a spus dr. Deborah Lee, de la Dr Fox Online Pharmacy.

Ea a continuat: „Reducerea inflamației face mult mai dificilă creșterea cancerelor.

Scăderea nivelurilor de inflamație cronică este o modalitate de a vă menține sănătatea și de a încerca să reduceți riscul de cancer.”

Cercetările, publicate în jurnalul PLOS One, au sugerat, de asemenea, că respectarea unei diete antiinflamatorii ar putea reduce riscul de a dezvolta boala mortală.

Analizând peste 100.000 de participanți, echipa de cercetare a descoperit că aderarea la acest tip de dietă a arătat o reducere „mică, dar semnificativă statistic” a riscului de cancer, în special cancerul gastric și pulmonar la bărbați, a explicat medicul.

Prin urmare, Dr. Lee a recomandat următoarele alimente pentru a viza inflamația și pentru a reduce riscul de cancer.

Afine

Pachete cu substanțe fitochimice care au o capacitate puternică de a inhiba stresul oxidativ, cunoscute sub numele de antocianidine, afinele ar putea ajuta la prevenirea deteriorarii ADN-ului și a formării de celule canceroase anormale.

eliminarea toxinelor din organism

Dr. Lee a spus: „În studiile de laborator pe animale, s-a demonstrat că substanțele chimice din afine distrug celulele cancerului de sân și reduc răspândirea metastatică”.

Medicul a recomandat să consumați 140 de grame de fructe de afine proaspete pe zi pentru a vă bucura de beneficiile incredibile.

Pește gras

Bogat în acizi grași polinesaturați omega-3, peștele gras poate ajuta la inhibarea citokinelor inflamatorii care joacă un rol vital în procesul inflamator.

Dr. Lee a spus: „Studiile au arătat că un aport ridicat de pește gras este asociat cu un risc mai scăzut de cancer de sân.

Cu toate acestea, dovezile pentru uleiul de pește și prevenirea cancerului în general nu sunt puternice, deoarece alte studii nu au găsit beneficii.”

În cazul în care nu știți, peștele gras include somonul, păstrăvul, heringul, macroul, sardinele și sardinele.

Medicul a recomandat să consumați două porții de pește pe săptămână, dar a avertizat să nu exagerați.

„Peștele conține și metale grele precum mercur și arsen”, a adăugat ea.

Probioticele

Găsite în alimente precum kefir, tempeh, miso, kimchi sau pâine cu aluat, probioticele descriu bacteriile vii care sunt necesare pentru a vă menține intestinul sănătos.

Dr Lee a spus: „Unele tipuri de bacterii produc acizi grași specifici cu lanț scurt, cum ar fi butiratul și propionatul, care au proprietăți de suprimare a cancerului.

„Alți metaboliți din bacterii pot declanșa răspunsul imun mediat de celulele T împotriva dezvoltării celulelor canceroase.”

Pentru a vă îmbunătăți sănătatea intestinală și aportul de probiotice, medicul a sfătuit să consumați unele dintre alimentele enumerate mai sus ca parte a dietei dumneavoastră obișnuite.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel