Categories: Ştiri sănătate

STUDIU. Băutura aromată care ajută la menținerea clarității minții și a memoriei bune până la bătrânețe

Din cuprinsul articolului

STUDIU. Consumul corect al unei băuturi aromate poate ajuta la reducerea riscurilor de a dezvolta boala Alzheimer. Oamenii de știință americani de la Universitatea din Texas din El Paso au ajuns la această concluzie.

Cercetătorii au descoperit ce substanțe pot contracara modificările neurodegenerative ale creierului – dintre care cele mai faimoase și periculoase sunt boala Alzheimer și boala Parkinson. În timpul dezvoltării acestor boli, are loc o moarte treptată a neuronilor – celulele creierului.

Modul corect de a bea cafea

Cea mai importantă condiție pentru prevenirea cu succes, conform oamenilor de știință, este calitatea băuturii și regularitatea utilizării acesteia. Este inutil să bei versiunea solubilă, cocktailuri cu cofeină, precum și să adaugi lapte sau coniac la băutura cu cofeină.

Doar o băutură făcută din boabe de cafea zdrobite are proprietăți vindecătoare. Dar este important să nu conțină mult zahăr sau înlocuitori ai acestuia. Ultima condiție – pentru a preveni boala Alzheimer este să bei zilnic 1-2 pahare dintr-o băutură aromatică.

Principalul ingredient activ din băutură, care previne dezvoltarea bolilor creierului, este acidul cafeic, obținut din deșeurile boabe de cafea măcinate. Acest acid aparține unei familii de compuși numiți polifenoli. Aceștia sunt compuși de origine vegetală cunoscuți pentru proprietățile lor antioxidante.

Dacă bei cafea naturală și nu o filtrezi printr-o strecurătoare, există șanse mari să eviți probleme grave de sănătate legate de memorie și abilități cognitive. Cofeina ajută la creșterea dopaminei în creier, făcând o persoană mai alertă și mai activă.

Sursa foto: arhiva Docotrul Zilei

Consumul moderat al băuturii aromatice are un efect foarte bun asupra sistemului nervos central: îmbunătățește starea de spirit generală, stima de sine, performanța fizică și intelectuală. Consumul acestuia stimulează producerea „hormonului bucuriei” în creier, care este motivul efectului calmant asupra sistemului nervos. Anterior, se credea că această substanță este un stimulent, dar studiile recente arată că blochează reacțiile de auto-inhibare ale sistemului nervos central

Datorită cofeinei, o persoană nu va adormi chiar și cu oboseală extremă, iar viteza și logica. a gândirii va rămâne clar chiar și în situații dificile și tensionate. Un stereotip mai puțin stabilit este impactul negativ al băuturii asupra sistemului cardiovascular.

Cercetătorii chinezi afirmă că cei care beau cafea în mod regulat au tulburări de ritm cardiac cu 6% mai puțin decât cei care renunță complet la băutură. Oamenii de știință  raportează și efectul băuturii asupra ficatului – consumul regulat al băuturii naturale reduce riscul de a dezvolta diabet și alte boli, notează The Health Site.

 

Recent Posts

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

15 minute ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

34 de minute ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

55 de minute ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

o oră ago

7 obiceiuri care te vor ajuta să atingi iubirea de sine. Pentru o viață împlinită, învață cum să te iubești pe tine

În ultimii ani, sănătatea mintală și sănătatea emoțională au devenit subiecte populare de conversație. Tot…

2 ore ago

Perfecționismul și vulnerabilitatea la depresie

Se consideră că anumite caracteristici dispoziționale specifice predispun indivizii la depresie. Un astfel de factor…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar