Băutura care topește grăsimea de la prima înghițitură

De la apa cu lămâie la shot-uri de oțet de mere, există un număr nesfârșit de băuturi la modă despre care influencerii TikTok și Instagram susțin că te vor ajuta să slăbești rapid. Ca să nu mai vorbim de piața mare a „ceaiurilor pentru pierderea în greutate”. Din păcate, când vine vorba de slăbit, nu există un singur aliment sau băutură care să funcționeze ca prin magie. Cea mai inteligentă abordare a pierderii în greutate este multifactorială – incluzând multe fructe și legume, cereale integrale și proteine slabe în farfurie, făcând exerciții fizice în mod regulat și adoptând obiceiuri sănătoase de somn.

Dacă unul dintre obiectivele tale este să mănânci mai sănătos și să slăbești, maximizarea caloriilor prin alegerea unor alimente bogate în nutrienți este un bun punct de plecare. Băuturile zaharoase sunt bogate în calorii, dar nu oferă decât foarte puțin sau deloc valoare nutritivă suplimentară, spre deosebire de alimentele dense în nutrienți, cum ar fi fructele, legumele și cerealele integrale.

În plus, băuturile zaharoase nu oferă aceeași senzație de sațietate ca și alimentele solide. Și majoritatea oamenilor nu compensează aceste calorii lichide prin consumul mai puțin de alimente, conform acestei analize din 2023 din The American Journal of Clinical Nutrition.

Așadar, ce ar trebui să sorbiți dacă obiectivul dvs. este pierderea în greutate? Citiți mai departe pentru a afla alegerea noastră de băutură nr. 1 pentru pierderea în greutate

Cum poate ajuta ceaiul  la pierderea în greutate

Există o  atenție sporită asupra modului în care trebuie să vă umpleți farfuria atunci când încercați să pierdeți în greutate sau să vă îmbunătățiți sănătatea. Cu toate acestea, alegerea băuturilor potrivite pentru a rămâne hidratat vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele de pierdere în greutate. Iată de ce vă recomandăm să consumați mai des la ceai.

Ceaiul este a doua cea mai consumată băutură din lume, după apă. Există două categorii principale de ceai: ceaiurile adevărate și ceaiurile din plante.

Ceaiurile adevărate, care includ ceaiurile verzi, oolong, negre și albe, sunt toate făcute din frunzele aceleiași plante, planta Camellia sinensis, în timp ce ceaiurile din plante sunt făcute din condimente, făinuri și frunze de plante comestibile, altele decât ceaiul.

Schimbarea băuturilor bogate în calorii, cum ar fi cafeaua îndulcită, cu un ceai neîndulcit, mai puțin caloric, poate reduce în mod eficient aportul caloric total.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Potrivit Centrului Național pentru Statistici de Sănătate, americanii consumă zilnic în medie 145 de calorii din băuturi îndulcite cu zahăr, așa că alegerea unei băuturi cu mult mai puțin zahăr poate face o mare diferență în timp.

Ceaiurile adevărate conțin toate un anumit nivel de catechine, un polifenol natural legat de creșterea metabolismului și de stimularea organismului de a descompune grăsimile pentru energie, conform unei analize din 2020 din International Journal of Molecular Sciences. Ceaiul verde – în special ceaiul verde de calitate matcha – conține cele mai ridicate niveluri de catechine.

Cea mai bună băutură pentru pierderea în greutate

Atunci când alegem o băutură mai bună, alegerea noastră nr. 1 de băutură pentru pierderea în greutate este ceaiul verde. Deși toate ceaiurile oferă potențiale beneficii pentru sănătate, iată de ce ceaiul verde câștigătorul.

Vă ajută să reduceți consumul de zahăr

Cercetările susțin efectele negative pentru sănătate ale consumului regulat de prea multe băuturi îndulcite cu zahăr, conform unui studiu din 2019 din Circulation. Schimbarea unei băuturi îndulcite cu zahăr cu ceva precum ceaiul verde neîndulcit este o strategie excelentă pentru a reduce aportul global de zahăr adăugat.

Pe lângă faptul că este o opțiune fără zahăr, consumul a două-trei cești de ceai verde pe zi poate oferi și alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului de boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet de tip 2, conform acestei meta-analize din 2019 în Molecular Nutrition and Food Research.

Oferă o mulțime de catechine

Deși toate ceaiurile adevărate conțin unele catechine, ceaiul verde are de departe cele mai ridicate niveluri. După cum am menționat anterior, catechinele sunt componenta activă din ceaiul verde care a fost de interes pentru cercetători. Cea mai cunoscută și mai abundentă catehină din ceaiul verde se numește galat de epigalocatehină (EGCG).

Ceaiul verde (și EGCG în mod specific) poate fi benefic pentru pierderea în greutate prin creșterea ratei metabolice și promovarea arderii grăsimilor pentru energie, conform acestei revizuiri din 2018 din Molecules.  Rata metabolică este numărul de calorii pe care corpul dumneavoastră le arde făcând activități de zi cu zi, astfel încât având o rată metabolică mai mare se poate traduce prin pierderea în greutate.

Conține cafeină

Unul dintre motivele pentru care ceaiul verde poate fi deosebit de benefic pentru pierderea în greutate este combinația sa unică de catechine și cofeină.

Cofeina este un stimulent natural care vă poate ajuta să vă simțiți mai alert și să îmbunătățiți performanța în timpul exercițiilor fizice.

Când vine vorba de arderea caloriilor, cofeina și ECGC par să lucreze împreună. O revizuire sistematică din 2017 de la Nutricion Hospitalaria a constatat că extractul de ceai verde a fost eficient pentru pierderea în greutate doar atunci când a fost combinat cu 80 până la 300 de miligrame de cafeină pe zi.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

9 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

9 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

10 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

10 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

11 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

11 ore ago

Citeste si: