Băutura cu care trebuie să începi dimineaţa: curăţă colonul, scade tensiunea, reduce colesterolul

O curățare naturală a colonului se poate face acasă, folosind apă, dietă și unele produse fără prescripție medicală.Sănătatea digestivă este esențială pentru a te simți fericit, sănătos și bine.

Un organ important din sistemul digestiv este colonul, numit și intestinul gros. Sănătatea colonului este o parte semnificativă a sănătății digestive.

Unii oameni susțin că colonul ar trebui curățat pentru o bunăstare digestivă optimă. Cu toate acestea, cercetările care demonstrează eficacitatea curățărilor sunt puține și de calitate scăzută.

Ce face curățarea colonului?

Anumite aspecte ale curățării colonului pot fi benefice. Poate ajuta cu probleme precum constipația sau mișcările intestinale neregulate.

Alte afirmații de curățare a colonului, cum ar fi eliminarea toxinelor și a paraziților, sunt discutabile.

Moduri de a face o curățare naturală a colonului acasă

Există câteva modalități de curățare a colonului. Puteți achiziționa un produs de curățare a colonului sau puteți obține o irigare a colonului sau o clismă.

În caz contrar, puteți face lucruri simple pentru a stimula sau „curăța” sănătatea colonului în mod natural acasă.

Următoarele curățări naturale ale colonului pot fi făcute ieftin și sunt, de asemenea, destul de sigure dacă sunt făcute corect.

Hidratarea

Să bei multă apă și să te menții hidratat este o modalitate excelentă de a regla digestia. S-a demonstrat că a bea apă călduță este bună și pentru digestie.

De asemenea, încercați să mâncați o mulțime de alimente bogate în apă. Acestea includ fructe și legume precum pepenele verde, roșiile, salata verde și țelina.

De fapt, există o mulțime de alimente care ajută la curățarea colonului în mod natural prin dietă.

Spălare cu apă sărată

Puteți încerca și o spălare cu apă sărată. Aceasta ar putea fi o opțiune pentru persoanele care se confruntă cu constipație și neregularități.

Cu toate acestea, rețineți că există puține sau deloc dovezi științifice că o spălare cu apă sărată pentru curățarea colonului funcționează. Există în mare parte afirmații și povești anecdotice pe internet de la oameni care cred că spălarea cu apă sărată a funcționat pentru ei.

Dacă doriți să încercați o curățare cu apă sărată pentru dvs., cel mai bine este să discutați cu medicul dumneavoastră în prealabil. Odată ce sunteți gata să încercați, iată câteva sfaturi despre cum să o faceți.

Înainte de a mânca dimineața, amestecați 2 lingurițe de sare cu apă călduță. Oamenii folosesc adesea sare de mare sau sare de Himalaya.

Bea apă rapid pe stomacul gol și, în câteva minute, s-ar putea să simți nevoia de a merge la baie.

Faceți acest lucru dimineața și seara și asigurați-vă că stați acasă lângă baie pentru un timp după curățare. Poate fi necesar să mergi la baie de mai multe ori.

Dieta bogata in fibre

Fibrele sunt un macronutrient esențial pe care trebuie să îl aveți în dietă. Se găsește în alimente vegetale întregi și sănătoase, cum ar fi fructele, legumele, cerealele, nucile, semințele și multe altele.

Plantele conțin celuloză și fibre care ajută la „vrac” excesul de materie din colon. De asemenea, reglează constipația și intestinele hiperactive, în timp ce stimulează bacteriile utile ca prebiotic.

Asigurați-vă că mâncați o mulțime de alimente bogate în fibre, care ajută la un colon sănătos. Ele pot fi, de asemenea, grozave pentru bacteriile intestinale.

Sucuri și smoothie-uri

Sucurile sunt produse de curățare populare pentru colon. Acestea includ sucuri de fructe și legume

Cu toate acestea, nu există suficiente cercetări despre acestea pentru colon. De fapt, unele cercetări subliniază riscuri.

Chiar și așa, un aport moderat de sucuri poate fi bun pentru tine. Amestecurile de sucuri conțin unele fibre și nutrienți care beneficiază digestia. De asemenea, rețin apă pentru a ajuta la hidratare și pentru a menține regularitatea.

În plus, un studiu din 2015  a descoperit că vitamina C poate ajuta la curățarea colonului. Vitamina C se găsește în multe fructe și legume adăugate în amestecurile de sucuri.

Băutura cu care trebuie să începi dimineaţa: curăţă colonul, scade tensiunea, reduce colesterolul

Băutura secretă de detoxifiere conține unele dintre cele mai bune ingrediente pentru detoxifiere. Oțetul de mere s-a dovedit că vă îmbunătățește metabolismul și funcția digestivă, în timp ce lucrează pentru a vă curăța ficatul și sistemul limfatic.

Sucul de lămâie are un efect alcalin asupra corpului tău și ajută la reglarea nivelului pH-ului. Consumul de apă cu lămâie sau adăugarea acesteia în băuturi și sucuri vă poate ajuta la creșterea nivelului de energie, la detoxifierea corpului, la menținerea pielii strălucitoare și la îmbunătățirea funcției imunitare.

Scorțișoara, ardeiul cayenne și ghimbirul conțin compuși terapeutici care ajută la reducerea inflamației, ajută digestia și stimulează metabolismul, ceea ce este un pas util către pierderea în greutate. De aceea, consumul de ceai de ghimbir, de exemplu, este atât de popular. Conține compuși valoroși care îți stimulează sănătatea și promovează detoxifierea.

Un ingredient opțional pentru băutura dvs. de detoxifiere este mierea crudă.

Pentru preparare aveti nevoie de:

– 350 ml de apa calduta
– sucul de la o jumatate de lamaie;
– 2 linguri de otet de cidru de mere
– un varf de cutit de piper cayenne
– o lingurita miere de albine (optional, doar pentru a indulci amestecul)

Se amesteca toate ingredientele si e gata pentru utilizare.

Aceasta bautura trebuie sa fie consumata dimineata, dupa trezire, pe stomacul gol. Dupa jumatate de ora puteti lua micul dejun.

Recent Posts

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

20 de minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

49 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

o oră ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică