Sari la conținut

Băutura care ajută la reglarea tensiunii arteriale, reduce constipația și inflamația

Tensiunea arterială este o afecțiune care poate pune în pericol sănătatea oamenilor, așa că se recomandă exerciții fizice și o dietă săracă în grăsimi trans.

Pentru a înțelege dimensiunile unei persoane care are tensiune arterială ridicată sau scăzută. Site-ul Medline Plus al Bibliotecii de Sănătate și Medicină a SUA explică faptul că atunci când inima bate, aceasta pompează și deplasează sângele în artere.

Tensiunea arterială este forța cu care este împins acest fluid roșu. Această presiune crește pe măsură ce inima transportă lichidul roșu prin bătăile sale, cunoscută sub numele de presiune sistolică. Atunci când inima este în repaus, între bătăi, tensiunea arterială scade și este cunoscută sub numele de presiune diastolică.

Sucuri pentru a îmbunătăți tensiunea arterială

Healthline enumeră câteva băuturi naturale care pot îmbunătăți simptomele persoanelor care suferă de această boală. Înainte de a le consuma, este recomandat să aveți acordul unui profesionist din domeniul sănătății care să aprobe utilizările acestora.

În plus, beneficiile acestor sucuri constau în faptul că, fiind bogate în antioxidanți și fibre, combat constipația și inflamația. Grație acestora, activează metabolismul și îmbunătățesc tranzitul intestinal.

Suc de roșii

Proprietățile roșiilor sunt considerate a susține sănătatea inimii. Un studiu (2019) citat de portal a evaluat efectele sucului de roșii la pacienții cu risc de declanșare a unei afecțiuni cardiace.

Oamenii de știință japonezi au ajuns la concluzia că sucul de roșii îmbunătățește tensiunea arterială sistolică și diastolică și nivelul colesterolului LDL.

Pentru a evita excesul de sodiu din unele sucuri vândute în supermarketuri, cel mai bine este să îl preparați în confortul propriei case.

Suc de sfeclă roșie

Această legumă este utilizată pe scară largă în tratamentul anemiei, datorită conținutului său ridicat de fier. În plus, are vitamine și minerale care aduc multiple beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea tensiunii arteriale.

Un studiu (2016) a raportat că sucul de sfeclă roșie, atât crud, cât și gătit, îmbunătățește nivelul tensiunii arteriale; cu toate acestea, sucul care a fost preparat cu sfeclă crudă a avut cel mai mare impact.

„Sfecla roșie este bogată în nitrați dietetici, un compus cunoscut pentru efectele sale de scădere a tensiunii arteriale. Într-o analiză din 2017, cercetătorii au constatat că aceste beneficii au fost mai mari decât efectele nitraților singuri.”

Indicând că acest produs conține și alți nutrienți esențiali pentru o bună sănătate a inimii.

Suc de prune

Un studiu (2010) a arătat că sucul de prune uscate are proprietăți care au capacitatea de a regla tensiunea arterială. În cadrul cercetării, participanții la studiu au fost împărțiți în trei grupuri: primul grup a mâncat trei prune uscate pe zi, al doilea grup a mâncat șase prune uscate pe zi, iar al treilea grup nu a mâncat deloc prune uscate.

„Cercetătorii au raportat o reducere semnificativă a tensiunii arteriale în rândul persoanelor care au consumat o singură doză de trei prune uscate pe zi. Persoanele care au consumat șase prune uscate pe zi au înregistrat o reducere suplimentară a tensiunii arteriale sistolice. În plus, s-a constatat că dozele de trei și șase prune uscate au redus, de asemenea, colesterolul LDL.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel