Băutura cu proprietăți purificatoare și diuretice care favorizează circulația sângelui la nivelul picioarelor

În mod normal, atunci când nu există o alimentare optimă cu sânge prin vasele de sânge la nivelul picioarelor, apare de obicei boala arterială periferică. Potrivit Medline Plus, site-ul web al Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA, această afecțiune provoacă îngustarea arterelor, împiedicând circulația corectă a sângelui.

Afecțiunea este cel mai frecvent cauzată de ateroscleroză, care apare atunci când materialul gras, placa, se acumulează pe și în pereții arterelor și le îngustează. „Pereții arterelor devin, de asemenea, mai rigizi și nu se pot lărgi (dilata) pentru a permite să circule mai mult sânge atunci când este nevoie.

Când se întâmplă acest lucru, mușchii picioarelor lucrează adesea intens, astfel încât nu pot primi suficient sânge și oxigen. Dacă afecțiunea se agravează, este posibil să nu mai existe suficient sânge și oxigen, chiar și atunci când mușchii sunt în repaus. Potrivit experților, PAD afectează cel mai frecvent bărbații cu vârsta de peste 50 de ani, dar poate afecta și femeile.

În ceea ce privește simptomele, durerea, oboseala, arsurile și disconfortul la nivelul mușchilor picioarelor sunt întotdeauna prezente. Organizația evidențiază și alte semne care pot apărea:

  • La început, aceste simptome pot apărea doar atunci când mergeți în urcare, când mergeți mai repede sau când parcurgeți distanțe mai mari.
  • Cu timpul, aceste simptome apar mai repede și cu mai puține exerciții fizice.
  • Picioarele sau picioarele vă pot părea amorțite în repaus. De asemenea, picioarele se pot simți reci la atingere și pielea poate părea palidă.
  • Dureri și crampe pe timp de noapte
  • Durere sau furnicături în picior sau în degetele de la picioare, care pot fi atât de severe încât chiar și greutatea hainelor sau a așternuturilor de pat este dureroasă.
  • Durere care se înrăutățește atunci când ridicați piciorul și se ameliorează atunci când vă balansați picioarele peste marginea patului.
  • Piele care pare întunecată și albastră
  • Răni care nu se vindecă

Băutura cu proprietăți purificatoare și diuretice care favorizează circulația sângelui la nivelul picioarelor

Pentru a atenua această problemă de sănătate este important să aveți obiceiuri bune de viață, cum ar fi o dietă sănătoasă, precum și o activitate fizică bună. În ceea ce privește alimentația, experții în sănătate recomandă consumul de băuturi sănătoase cu proprietăți depurative care ajută la favorizarea circulației la nivelul picioarelor.

De altfel, revista Mejor con Salud evidențiază combinația de fructe precum pepenele roșu, căpșunile, ananasul și ghimbirul pentru a forma o băutură depurativă sănătoasă. Pe de o parte, pepenele roșu stimulează circulația sângelui și îmbunătățește oxigenarea, deoarece este bogat în arginină. În mod similar, acest superaliment conține L-citrulină, un aminoacid care ajută la îmbunătățirea ritmului cardiac și contribuie la întărirea vaselor de sânge.

Băutura cu proprietăți purificatoare și diuretice care favorizează circulația sângelui la nivelul picioarelor. Căpșunile oferă un plus de vitamine, antioxidanți și fenoli, care acționează ca puternice antiinflamatoare. Atunci când acest fruct este combinat cu ananasul, are și mai multe efecte pozitive asupra sănătății. Revista explică apoi cum se prepară această băutură naturală:

Ingrediente:

  • 1 porție de pepene verde (220 g).
  • 2 felii de ananas proaspăt (100 g).
  • 8 căpșuni mari (30 g).
  • 1 pahar de apă (250 ml).

Preparare: Se prepară:

  • Mai întâi, tăiați pepenele în cuburi și îndepărtați semințele.
  • Spălați și scurgeți bine căpșunile, apoi duceți toate ingredientele în blender împreună cu ananasul până la procesarea pentru consumul ulterior.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

4 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

5 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

5 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

6 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

6 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

7 ore ago

Citeste si: