Categories: Stil de viaţă

Băutura servită la micul dejun care crește riscul de cancer. Nu este vorba de CAFEA

Cele mai multe boli pot fi prevenite, ameliorate sau chiar tratate în funcție de regimul alimentar. Dacă dieta ta este echilibrată și bogată în nutrienți și renunți la produsele foarte procesate, cu siguranță sănătatea ta va fi în condiții optime, iar organismul tău va avea vitaminele și mineralele de care are nevoie. În caz contrar, riscul de a suferi de anumite afecțiuni va crește.

„O alimentație sănătoasă pe tot parcursul vieții ajută la prevenirea malnutriției în toate formele sale, precum și a diferitelor boli și tulburări netransmisibile. Cu toate acestea, creșterea producției de alimente procesate, urbanizarea rapidă și schimbarea stilului de viață au dus la o schimbare a obiceiurilor alimentare. Oamenii consumă acum mai multe alimente bogate în calorii, grăsimi, zaharuri libere și sare/sodiu, iar mulți oameni nu consumă suficiente fructe, legume și fibre alimentare, cum ar fi cerealele integrale”, descrie Organizația Mondială a Sănătății.

Cancerul este una dintre acele boli care sunt semnalate în declarația de mai sus a organismului internațional. Potrivit site-ului Societății Americane de Cancer, „18% dintre cazurile de cancer și 16% dintre decesele cauzate de cancer pot fi legate de o combinație de alimentație deficitară”.

Băutura servită la micul dejun care crește riscul de cancer

Și nici măcar nu trebuie să ne gândim la produse artificiale sau la alimente procesate chimic pentru apariția cancerului, ci la unele alimente extrem de comune și de larg consum care pot avea același efect.

Acesta este cazul laptelui. În timp ce mulți medici și autorități internaționale insistă asupra bogăției sale în calciu, cercetătorii de la Universitatea Harvard din Statele Unite pun la îndoială rolul său ca sursă principală a acestui nutrient, susținând că alte produse naturale îl pot înlocui cu ușurință.

În plus, același studiu al universității americane sugerează că un consum ridicat ar putea crește riscul de cancer de prostată și ovarian. În plus, oamenii de știință în cauză au stabilit că aportul zilnic de produse lactate crește nivelul de grăsimi saturate și de vitamina A, ceea ce face ca oasele să își piardă din rezistență.

 

Recent Posts

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări în și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

33 de minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

o oră ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică