Sari la conținut

Băutura servită la micul dejun care crește riscul de cancer. Nu este vorba de CAFEA

ora mic dejun
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cele mai multe boli pot fi prevenite, ameliorate sau chiar tratate în funcție de regimul alimentar. Dacă dieta ta este echilibrată și bogată în nutrienți și renunți la produsele foarte procesate, cu siguranță sănătatea ta va fi în condiții optime, iar organismul tău va avea vitaminele și mineralele de care are nevoie. În caz contrar, riscul de a suferi de anumite afecțiuni va crește.

„O alimentație sănătoasă pe tot parcursul vieții ajută la prevenirea malnutriției în toate formele sale, precum și a diferitelor boli și tulburări netransmisibile. Cu toate acestea, creșterea producției de alimente procesate, urbanizarea rapidă și schimbarea stilului de viață au dus la o schimbare a obiceiurilor alimentare. Oamenii consumă acum mai multe alimente bogate în calorii, grăsimi, zaharuri libere și sare/sodiu, iar mulți oameni nu consumă suficiente fructe, legume și fibre alimentare, cum ar fi cerealele integrale”, descrie Organizația Mondială a Sănătății.

Cancerul este una dintre acele boli care sunt semnalate în declarația de mai sus a organismului internațional. Potrivit site-ului Societății Americane de Cancer, „18% dintre cazurile de cancer și 16% dintre decesele cauzate de cancer pot fi legate de o combinație de alimentație deficitară”.

Băutura servită la micul dejun care crește riscul de cancer

Și nici măcar nu trebuie să ne gândim la produse artificiale sau la alimente procesate chimic pentru apariția cancerului, ci la unele alimente extrem de comune și de larg consum care pot avea același efect.

Acesta este cazul laptelui. În timp ce mulți medici și autorități internaționale insistă asupra bogăției sale în calciu, cercetătorii de la Universitatea Harvard din Statele Unite pun la îndoială rolul său ca sursă principală a acestui nutrient, susținând că alte produse naturale îl pot înlocui cu ușurință.

În plus, același studiu al universității americane sugerează că un consum ridicat ar putea crește riscul de cancer de prostată și ovarian. În plus, oamenii de știință în cauză au stabilit că aportul zilnic de produse lactate crește nivelul de grăsimi saturate și de vitamina A, ceea ce face ca oasele să își piardă din rezistență.

 

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel