Categories: Ştiri sănătate

Bebeluș rănit grav după ce medicii i-au pus greșit o branulă. Substanța, în loc să ajungă în vene, s-a adunat sub piele și a dus la necroză

Un bebelus de noua luni si jumatate a suferit o rana deschisa la o mana, dupa ce i s-a montat o branula la Spitalul Judetean de Urgenta din Alba Iulia.

Copilul fusese adus cu febra mare si convulsii. Este posibil ca asistenta sau medicul care i-au montat dispozitivul sa fi gresit, iar substanta, in loc sa ajunga in vene, s-a adunat sub piele si a dus la necroza. Dupa zile de chin si durere, copilasul a fost transferat la Cluj, unde medicii l-au operat luni.Alin a fost dus de parinti in urma cu aproape doua saptamani la sectia de Urgente a Spitalului din Alba Iulia cu febra mare si convulsii. Aici, doctorii au decis sa il interneze si, pentru ca era deshidratat, bebelusului i s-a pus o branula prin care sa primeasca si tratamentul necesar. De aici lucrurile au luat o turnura dramatica.

Maria Panache, mama copilului: „Am vazut ca avea mana rosie, dar i-a lasat branula acolo. I s-a umflat si i s-a facut o basica mare. Nu putea sa doarma, tinea mana in sus, il durea foarte tare. Nu mi se pare normal ca sa vin la spital cu o boala si sa ajung cu o gaura in mana. I-au pus numai ceva praf ca sa ii treaca, insa rana se tot sapa si nu se vindeca.”

Cand mama a vazut cat de grava e situatia, a intrebat medicii ce se intampla, iar acestia, depasiti de situatie, au trimis-o la Cluj.

Baietelul a fost dus la Spitalul de Copii din Cluj in urma cu patru zile, cu o rana deschisa la mana. Medicii l-au tinut sub observatie, iar luni au intervenit chirurgical. Cel mai probabil, spun doctorii, copilul va avea nevoie de grefe de piele pentru a se reface complet.

Calin Lazar, director medical Spitalul de Urgenta pentru Copii Cluj: „S-a facut tratamentul conservativ, s-a pregatit pentru operatie, astazi s-a intervenit chirurgical, s-a facut incizia leziunii, drenaj, urmeaza sa vada daca leziunile respective vor impune si o parte de grefa de tegument sau nu.

Intre timp al Spitalul din Alba Iulia conducerea a deschis o ancheta pentru a stabili ce s-a intamplat cu bebelusul, de la internare pana la transferul catre cluj.

Dan Crainic, director medical Spitalul Judetean de Urgenta Alba: „Copilului i s-a administrat pe cale intravenoasa medicatia de urgenta, care era necesara in acel moment, copilului i s-a montat un cateter, o branula. Probabil o parte din substanta care s-a administrat a extravazat in tesurile paravenoase si asta sa fie cauza. Are complicatii cu necroza a regiunii palmare, a mainii drepte.

Nicoleta Cosarca, manager Spitalul Judetean de Urgenta Alba:
Am dispus constituirea unei comisii care sa ancheteze parcursul pacientului si in ce conditii a fost externat.”

Baietelul de noua luni si jumatate va mai ramane o perioada internat la Spitalul de Pediatrie din Cluj, pana la eventualele interventii de chirurgie plastica.

Sursa: protv.ro. 

Recent Posts

O zodie va câștiga mulți BANI până pe 15 Mai. Se ivește o oportunitate la care nici nu visa

Camelia Pătrășcanu susține că acest semn are nevoie de atenție pentru că riscă să comită…

23 de minute ago

3 semne oculte care arată că ficatul tău nu funcționează corect

Mulți oameni nu știu că au o problemă la ficat pentru că nu simt durere.…

53 de minute ago

Un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu ficatul tău dacă mănânci ouă la micul dejun

Mulți oameni includ ouăle la micul dejun. Dar cum afectează acest lucru ficatul? Nutriționistul rus…

o oră ago

Nostradamus a prezis soarta Bisericii Catolice: se apropie Judecata de Apoi?

Nostradamus, celebrul astrolog francez, a câștigat popularitate încă de la publicarea lucrării sale "Profețiile" în…

2 ore ago

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

11 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia