Categories: Ştiri sănătate

BEI anunță aprobarea finanțării pentru construirea spitalului regional din Cluj, în această lună. Câteva date despre cele trei spitale regionale

BEI anunță aprobarea finanțării pentru construirea spitalului regional din Cluj, în această lună. Câteva date despre cele trei spitale regionale.

În cursul zilei de joi, 15 iulie, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a avut o întrevedere cu Christian Kettel Thomsen, vicepreședintele Băncii Europene de Investiții (BEI), la sediul ministerului.

În cadrul întrevederii pe tema creșterii investițiilor în sistemul de sănătate din România s-au discutat despre investițiile BEI în proiectele de infrastructură de sănătate aflate în derulare, dar și despre viitoarele investiții în spitalele din România.

La întrevedere a participat și secretarul de stat Andra Migiu, coordonator al proiectelor cu finanțare europeană derulate de către Ministerul Sănătății, precum și experți finaciari și consultanți tehnici ai BEI.

BEI:  Finanțarea pentru construirea spitalului regional din Cluj va fi aprobată în această lună

„În cadrul discuțiilor, reprezentanții BEI au reiterat disponibilitatea și sprijinul pentru creșterea investițiilor în proiectele de infrastructură aflate în derulare în sistemul sanitar din România, dar și pentru viitoarele investiții în spitalele din țara noastră.

De asemenea, s-a discutat despre stadiul investițiilor BEI în derularea proiectelor de construcție a spitalelor regionale.

Oficialii BEI au anunțat Ministerul Sănătății că estimează pentru finalul acestei luni aprobarea de către board-ul băncii a finanțării pentru construcția spitalului regional din Cluj-Napoca, având ca obiectiv semnarea contractului până la finalul anului”, se arată într-un comunicat al ministerului Sănătății.

Reamintim că în aprilie, BEI a aprobat o finanțare de 250 milioane euro pentru construirea Spitalului Regional din Iași, aflat în prezent în faza de proiectare, printr-un împrumut pe o perioadă de 27 de ani.

Câteva date despre cele trei spitale regionale

Viitorul spital regional din Craiova va avea o suprafață desfășurată de 165.256 mp și 807 paturi pentru îngrijirea continuă a pacienților cu boli acute, 60 locuri în UPU, 30 paturi de chirurgie de zi, 15 paturi ingrijiri medicale de zi, 20 paturi de ingrijiri oncologice de zi. Unitatea sanitară va deține 19 săli de operație.

Spitalul regional din Iași va avea o suprafață desfășurată de 148.885 mp, 850 de paturi în regim de spitalizare continuă, 40 paturi pentru spitalizare de zi și 1.497 locuri de parcare auto.

Spitalul regional din Cluj-Napoca va avea o suprafață desfășurată de 151.891 mp, 849 de paturi și 1.396 locuri de parcare.

Valoarea investiției pentru spitalul regional din Craiova este de 2,85 miliarde lei, mai mare decât în cazul spitalelor regionale din Iași (2,38 miliarde lei) și Cluj (2,57 miliarde lei).

Deși costă mai puțin, spitalele regionale din Iași și din Cluj sunt mai mari, potrivit indicatorilor tehnico-economici prezentanți anterior.

Recent Posts

Vestea bună a zilei! Chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu se întorc pe sticlă. Unde îi vom putea vedea din nou și când

Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu revin la TV. Vești excelente pentru fanii celor trei chefi care…

9 minute ago

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale și sănătatea inimii. Lidia Fecioru: „Dimineața și seara, 5 minute”

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale. Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu hipertensiunea…

39 de minute ago

Ce trebuie să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Cum să depășești această experiență dificilă

Ce să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Un diagnostic de cancer este,…

o oră ago

Hipertensiunea arterială: complicații la nivel cardiovascular, al rinichilor și al creierului

Hipertensiunea arterială poate avea numeroase complicații asupra sănătății, afectând diverse organe și sisteme din corp.…

2 ore ago

Horoscop rune 20-26 mai. Mihai Voropchievici anunță schimbări importante: Să se pregătească! Încep o viață nouă

Horoscop rune. Săptămâna 20-26 se anunță a fi una plină de evenimente neașteptate, cu schimbări…

3 ore ago

Citeste si: