Sari la conținut

Scandal în Sănătate. Directorii de spitale: „Ioana Mihăilă ne minte, ne ignoră mesajele şi este inacceptabil”

În urma deciziei de reorganizare a Institutului de Urologie din Cluj,  acesta riscă să fie închis în lipsa surselor de finanțare, motiv pentru care deputatul Emanuel Ungureanu îi cere demisia ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă.

În semn de protest față de deciziile luate, directorul Institutului de Urologie din Cluj,  Silviu Moga, a renunțat la funcție. În încercarea de a rezolva situația, ministrul Sănătății, a realizat o vizită la Cluj, fără succes însă. Acum sunt sute de pacienți în pericol sau pe liste de aşteptare pentru un transplant vital.

În acest context, deputatul USR Emanuel Ungureanu s-a declarat revoltat de modul în care ministrul Sănătăţii a gestionat situația şi îi cere demisia pe motiv de incompetență.

„Este exclus să se închidă Institutul de Transplant din Cluj. Ce este pentru mine foarte trist este că această organizare pe care vrea să o facă Ministerul Sănătății nu a fost discutată cu mine, cu conducerea acestui spital cu cei care sunt angajați acolo, şi care, atenţie, sunt foștii mei colegi.

Eu am fost angajat în cadrul acestui institut ca asistent social. Îl cunosc pe doctorul Moga de când era medic rezident și știu cât de greu a fost să luptăm și să punem pe linia de plutire Institutul.

Ce m-a deranjat pe mine foarte mult și am intrat într-o situație de tensiune cu propriul partid este atunci când ministrul meu mă minte. Acest lucru este inacceptabil pentru mine sau îmi ignoră mesajele disperate prin care spuneam că șeful Casei de Asigurări și ministrul Sănătății și ține de cuvânt când promite unei instituții medicale că face ceva.

În clipa în care ministrul Sănătății sau șeful Casei de Asigurări îmi spune mie și managerului și ceva despre aceste angajamente nu poate fi doar o vibrație în van. Dacă spunem ceva trebuie să se întâmple.

De aceea mă deranjează foarte tare atitudinea doamnei Ioanei Mihăilă pentru care eu am avut multă răbdare”, a spus Emanuel Ungureanu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel