Categories: Expertul zilei

Beneficiile extraordinare pentru sănătate ale alunelor! Printre altele ajută la sănătatea inimii, dar și la pierderea în greutate,

Beneficiile pentru sănătate ale alunelor

În mod surprinzător, arahidele nu fac parte, de fapt, din familia nucilor. Acestea sunt clasificate ca leguminoase împreună cu alimente precum mazărea verde, soia și linte. Planta de arahide a provenit probabil din America de Sud din Brazilia sau Peru. Oamenii de știință au găsit ceramică veche de 3.500 de ani în formă de arahide, precum și decorată cu arahide, în America de Sud.

Alunele cresc sub pământ ca rod al plantei de arahide. La începutul anilor 1800, americanii au început să cultive arahide ca cultură comercială. În medie, americanii mănâncă peste 6 kilograme de arahide pe an.  Astăzi, 50% din arahidele consumate în Statele Unite sunt consumate sub formă de unt de arahide.

Beneficii pentru sănătate

Mulți oameni cred că arahida nu este la fel de valoroasă din punct de vedere nutrițional ca nucile adevărate, cum ar fi migdalele, nucile sau caju. Dar, de fapt, arahidele au multe dintre aceleași beneficii pentru sănătate ca nucile mai scumpe și nu ar trebui trecute cu vederea ca un aliment nutritiv.

Sanatatea inimii

O mare atenție a fost acordată nucilor și migdalelor ca alimente „sănătoase pentru inimă”, având în vedere conținutul lor ridicat de grăsimi nesaturate. Dar cercetările sugerează că arahidele sunt la fel de bune pentru sănătatea inimii ca nucile mai scumpe.

Alunele ajută la prevenirea bolilor de inimă prin scăderea nivelului de colesterol. De asemenea, pot opri formarea de mici cheaguri de sânge și vă pot reduce riscul de a avea un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Pierdere în greutate

Alimentele cu multe proteine vă pot ajuta să vă simțiți plini cu mai puține calorii. Și printre nuci, arahidele sunt pe locul doi doar după migdale atunci când vine vorba de numărul de proteine. Studiile au arătat că persoanele care includ o cantitate moderată de arahide în dieta lor nu vor câștiga în greutate din arahide. De fapt, arahidele i-ar putea ajuta să piardă în greutate.

Durată de viață mai lungă

Consumul de arahide s-ar putea să te ajute să trăiești și mai mult. Un studiu la scară largă a constatat că persoanele care consumau în mod regulat orice fel de nuci (inclusiv arahide) aveau mai puține șanse să moară din orice cauză decât erau persoanele care mâncau rareori nuci.

Deoarece studiul a fost observațional, nu poate dovedi că arahidele au fost exact ceea ce a cauzat ratele mai scăzute ale mortalității, dar sunt cu siguranță asociate cu acestea.

Risc mai mic de diabet

Alunele sunt un aliment cu conținut scăzut de glicemie, ceea ce înseamnă că consumul acestora nu va provoca o creștere a nivelului zahărului din sânge. Studiile au arătat că consumul de arahide poate reduce riscul de diabet de tip 2 la femei.

Reduce inflamația

Alunele sunt o sursă bună de fibre, care ajută la reducerea inflamației în tot corpul, precum și la sistemul digestiv.

Prevenirea cancerului

Cercetările au demonstrat că pentru persoanele în vârstă, consumul de unt de arahide poate ajuta la scăderea riscului de a dezvolta un anumit tip de cancer de stomac numit adenocarcinom gastric non cardia.

Nutriție

Alunele sunt bogate în proteine, grăsimi și fibre. În timp ce arahidele pot avea o cantitate mare de grăsimi, majoritatea grăsimilor pe care le conțin sunt cunoscute sub numele de „grăsimi bune”. Aceste tipuri de grăsimi de fapt vă ajută să scădeați nivelul de colesterol.

Arahidele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de:

  • Magneziu
  • Folat
  • Vitamina E
  • Cupru
  • Arginina

Lucruri de care trebuie să fii atent

În timp ce arahidele sunt alimente sănătoase, nu toată lumea se poate bucura de ele. O alergie la arahide este cea mai frecventă alergie alimentară din Statele Unite, provocând majoritatea deceselor legate de alergie la alimente.

O alergie ușoară la arahide prezintă simptome precum urticarie mâncărime, greață sau umflarea feței. Cu toate acestea, o alergie severă la arahide poate provoca o reacție care pune viața în pericol, cunoscută sub numele de anafilaxie. Simptomele anafilaxiei includ probleme de respirație;; greaţă; sechestru; dureri în piept; umflarea limbii, a feței sau a buzelor; somnolență extremă; și senzație de amețeală, confuzie sau amețeală.

Este important să discutați cu un medic dacă aveți sentimente inconfortabile în timp ce mâncați alune.

 

Recent Posts

Fenomen îngrijorător. Rata cancerelor de colon a crescut cu 500% la această categorie de vârstă

Cazurile de cancer de colon sunt tot mai frecvente la adulții tineri, însă datele recente…

22 de minute ago

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii. Cât are fiecare, în medie

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii.Românii au reușit să acumuleze…

52 de minute ago

Cercetător român: Acest fruct dizolvă și elimină acidul uric

Fructul care dizvolvă acidul uric și menține ficatul sănătos, recomandat de un cercetător român. E…

o oră ago

Pesionarii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii: „Vor beneficia de încă o altă creștere opțională”

Pensii recalculate de două ori. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a detaliat schimbările…

2 ore ago

Citeste si: