Sari la conținut

Cauze neașteptate ale înțepăturilor la inimă. Acestea nu semnalează mereu afecțiuni cardiovasculare

infarct
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce simți când faci un atac de cord

Înțepăturile la inimă sunt, adesea, asociate cu afecțiunile cardiovasculare. Deși aceste boli pot cauza într-adevăr înțepături și dureri toracice, pot fi provocate și de manifestări mai puțin grave. Iată alte cauze ale întepăturilor de inimă, mai puțin cunoscute, care nu implică probleme serioase de sănătate.

Deși înțepăturile la inimă cu indică întotdeauna o problemă gravă de sănătate, acestea pot supune organismul unui stres suplimentar. Acest lucru poate, într-adevăr, să agraveze afecțiunile deja existente. Cu toate acestea, este recomandat să îi comunici medicului tău simptomele manifestate, pentru a determina cauza exactă.

Înțepăturile la inimă pot avea cauze inofensive

Efortul fizic

Atat pozitia fixa, timp indelungat, precum cea in sezut, la birou, cat si efortul fizic intens, precum cel facut de sportivi sau in timpul activitatilor la sala de fitness pot genera junghiuri intercostale, confundate cu intepaturile inimii. Intensitatea acestor dureri se diminueaza cu ajutorul antiiflamatoarelor, explică sfatulmedicului.ro

Dificultăți respiratorii

Ingreunarea respiratiei ca urmare a racelilor sau a bronsitelor cauzeaza palpitatii, iar ritmul cardiac crescut este resimtit adesea ca o durere la nivelul inimii.

Anxietate

Unul dintre simptomele asociate anxietatii este tocmai dificultatea in a inhala suficient aer, fapt care sporeste starea de stres si creste numarul batailor inimii, de unde si intepaturile la nivelul inimii.

Mese copioase

Intepaturile la nivelul inimii pot fi usor confundate cu durerile de ficat sau cu intepaturile care se resimt in momentul in care bila este suprasolicitata ca urmare a unei alimentatii bogate in grasimi sau in zaharuri.

Reflux gastroesofagian

Înțepăturile de la nivelul inimii se pot manifesta atunci când atunci cand acidul gastric din stomac se intoarce in esofag. Această afecțiune este cunoscută sub denumirea de reflux gastroesofagian.

Afecțiuni ale inimii

Afectiuni ale inimii. Angina pectorala este provocata de reducerea fluxului sangvin la nivelul inimii ca urmare a unui blocaj in vasele de sange.

Angina pectorala se manifesta ca o durere la nivel toracic, insotita de intepaturi in inima, si este un semnal care indica faptul ca pacientul ar putea suferi, in viitor, un atac de cord.

Pentru a determina cauza exactă a înțepăturilor, este indicat să consulți un medic. 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: