joi, decembrie 2, 2021

Înțepăturile la inimă sunt, adesea, asociate cu afecțiunile cardiovasculare. Deși aceste boli pot cauza într-adevăr înțepături și dureri toracice, pot fi provocate și de manifestări mai puțin grave. Iată alte cauze ale întepăturilor

Te-ar mai interesa: Remediu de excepție pentru inimă! Planta minune ca...

de inimă, mai puțin cunoscute, care nu implică probleme serioase de sănătate.

Deși înțepăturile la inimă cu indică întotdeauna o problemă gravă de sănătate, acestea pot supune organismul unui stres suplimentar. Acest lucru poate, într-adevăr, să agraveze afecțiunile deja existente. Cu toate acestea, este recomandat să îi comunici medicului tău simptomele manifestate, pentru a determina cauza exactă.

Înțepăturile la inimă pot avea cauze inofensive

Efortul fizic

Atat pozitia fixa, timp indelungat, precum cea in sezut, la birou, cat si efortul fizic intens, precum cel facut de

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știe persoanele vaccinate cu Pfizer ...

sportivi sau in timpul activitatilor la sala de fitness pot genera junghiuri intercostale, confundate cu intepaturile inimii. Intensitatea acestor dureri se diminueaza cu ajutorul antiiflamatoarelor, explică sfatulmedicului.ro

Dificultăți respiratorii

Ingreunarea respiratiei ca urmare a racelilor sau a bronsitelor cauzeaza palpitatii, iar ritmul cardiac crescut este resimtit adesea ca o durere la nivelul inimii.

Anxietate

Unul dintre simptomele asociate anxietatii este tocmai dificultatea in a inhala suficient aer, fapt care sporeste starea de stres si creste numarul batailor inimii, de unde si intepaturile

Te-ar mai interesa: Angela Similea, mesaj pentru medicul român de Ziua...

la nivelul inimii.

Mese copioase

Intepaturile la nivelul inimii pot fi usor confundate cu durerile de ficat sau cu intepaturile care se resimt in momentul in care bila este suprasolicitata ca urmare a unei alimentatii bogate in grasimi sau in zaharuri.

Reflux gastroesofagian

Înțepăturile de la nivelul inimii se pot manifesta atunci când atunci cand acidul gastric din stomac se intoarce in esofag. Această afecțiune este cunoscută sub denumirea de reflux gastroesofagian.

Afecțiuni ale inimii

Afectiuni ale inimii. Angina pectorala este provocata de reducerea fluxului

Te-ar mai interesa: Ministrul Sănătății, despre măsurile impuse de Săr...

sangvin la nivelul inimii ca urmare a unui blocaj in vasele de sange.

Angina pectorala se manifesta ca o durere la nivel toracic, insotita de intepaturi in inima, si este un semnal care indica faptul ca pacientul ar putea suferi, in viitor, un atac de cord.

Pentru a determina cauza exactă a înțepăturilor, este indicat să consulți un medic. 

Te-ar mai interesa: Embolia pulmonară: primele semne de alarmă că un c...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri