BENEFICIILE medicale ale Postului Paştelui. Principalele efecte asupra organismului

Postul reprezintă perioada în care credincioșii nu consumă alimente de origine animală, fiind vorba despre un mijloc de mântuire și de curățare spirituală. Creștin-ortodocșii mai au de ținut 40 de zile de post înainte de Paște. Postul, cel mai lung din an, a început pe 18 martie și se sfârșeşte pe data de 5 mai. 

În perioada postului, credincioșii trebuie să se roage pentru curățarea sufletului. De asemenea, este interzis consumul de carne, brânză, ouă și lapte. În schimb, există și zile în care credincioșii au dezlegare la pește, cum ar fi sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile), pe 28 aprilie.

În perioada Postului Paștelui, medicii atrag atenţia că mulţi credincioşi consumă produse care nu sunt deloc sănătoase. Există câteva alimente care sunt consumate în mod regulat în post, însă este bine de știut că acestea au efecte nocive asupra organismului.

De aceea, este important să profităm cât mai mult de produsele simple și de mâncărurile preparate în casă, astfel încât să ne putem bucura de efectele pozitive ale postului.

Detoxifierea organismului

În perioada postului, organismul este eliberat de sarcina prelucrării alimentelor grele, motiv pentru care începe să elimine grăsimea depozitată pe anumite organe, care ne afectează considerabil sănătatea.

De asemenea, în timpul acestei cure, activitatea rinichilor, a ficatului și a altor organe este intensificată, iar toxinele din corp sunt transportate către căile de eliminare.

În acest caz, postul oferă și șansa pierderii în greutate, prin faptul că organismul începe să transforme grăsimea în energia de care are nevoie pentru susținerea funcțiilor sale.

Curățarea sângelui

Odată ce toxinele sunt eliminate, sângele este mult mai oxigenat, iar circulația este îmbunătățită. Efectul benefic va fi resimțit, de asemenea, și la nivelul inimii.

Detox – Sursa: Pixabay

Reechilibrare hormonală

Studiile au dovedit că alimentația de post are un efect benefic asupra echilibrului hormonal, fiind observate schimbări, de exemplu, în cazul femeilor care se confruntă cu endometrioză sau menstre neregulate, potrivit doc.ro.

Reducerea inflamației

Postul poate reduce nivelul de inflamație din corp, ceea ce poate avea beneficii privind reducerea simptomelor cauzate de afecțiunile inflamatorii.

Postul are numeroase alte beneficii, pe care le putem observa ușor în perioada în care respectăm un astfel de regim. Specialiștii atrag atenția că postul poate avea efecte uimitoare asupra organismului, însă doar dacă se bazează pe consumul de preparate simple, compuse din legume, leguminoase, fructe, cereale integrale, nuci și semințe.

Cine are interdicţie?

Femeile însărcinate și vârstnicii cu probleme de sănătate sunt sfătuiți de specialiști să nu țină post. De asemenea, persoanele care urmează un tratament medicamentos trebuie să discute cu medicul înainte de a ține post.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

5 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

5 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

6 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

6 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

7 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra