Categories: Expertul zilei

Beneficiile prunelor: de la stimularea imunității la îmbunătățirea circulației sângelui și multe altele!

Beneficiile prunelor te vor determina să le incluzi imediat în dieta ta!

Natura ne oferă fructe uimitor de nutritive și delicioase; una dintre acestea este pruna, care nu este doar gustoasă și sănătoasă, ci vine și într-o panoramă a culorilor. Acest fruct suculent aparține familiei Rosacea și genului prunus domestica, care include și migdale și piersici.

Prunele vin într-o mare varietate de culori și dimensiuni; în timp ce majoritatea sunt mult mai ferme și cărnoase, unele pot avea culori care pot varia de la galben la alb, verde și roșu. Gustul prunulelor variază de la dulce la acrișor și este foarte suculentă când este savurată proaspăt.

Prunele pot fi consumate și uscate și utilizate în prepararea gemurilor și a altor delicatese.

Prunele sunt încărcate cu substanțe nutritive care promovează sănătatea. Conform cărții „Healing Foods” de DK Publishing, prunele se găsesc în mai mult de 2.000 de soiuri. Aceste fructe tartate au proprietăți antioxidante și detoxifiante bune și sunt stimulente metabolice. Acestea conțin crom, potasiu, seleniu și alte minerale, împreună cu vitamina C și beta-caroten. Prunele uscate sunt un tratament tradițional pentru constipație.

Beneficiile prunelor: Valoarea nutritivă a prunelor

Prunele sunt încărcate cu un sortiment de componente sănătoase, vitamine și minerale. Acestea sunt o putere de vitamina A, vitamina C, folat, vitamina K, vitamina B1 și minerale precum magneziu, fosfor, zinc, calciu, zinc, fluor și potasiu. De asemenea, furnizează fibre dietetice și oferă calorii scăzute, fără grăsimi dăunătoare.

Iată câteva din beneficiile prunelor care te vor convinge să adaugi mai multe prune în dieta ta zilnică.

  1. Pot ajuta la stimularea digestiei

Prunele sunt o sursă bună de fibre dietetice, precum și componente precum sorbitolul și isatinul care ajută la reglarea sistemului digestiv. Aceste două componente au un efect laxativ care încurajează secreția de lichide în intestine și promovează spălarea eficientă a deșeurilor. Pentru persoanele cu constipație, pruna uscată se spune că este unul dintre cele mai bune remedii.

  1. Pot ajuta la îmbunătățirea sănătății ochilor.

Aceste fructe suculente conțin vitamina C și beta-caroten, despre care se știe că sunt benefice pentru menținerea sănătății ochilor și prevenirea degenerescenței maculare și a cataractei legate de vârstă. De fapt, prunele sunt formate din carotenoizi, luteină și zeaxantină care oferă protecție împotriva efectelor nocive ale razelor ultraviolete.

  1. Prunele sunt prietenoase cu inima

Se știe că aportul regulat de prune uscate sau prune proaspete poate contribui la promovarea fluidității sângelui în artere. Acest efect vă ajută să vă protejați inima de diferite probleme, cum ar fi stopul cardiac, accidentul vascular cerebral și alte afecțiuni legate de inimă.

  1. Prunele cresc imunitatea

Conținutul ridicat de vitamina C poate ajuta la întărirea sistemului imunitar. Această vitamină este responsabilă pentru construirea rezistenței organismului împotriva infecțiilor și inflamațiilor.

  1. Îmbunătățește circulația sângelui

Prunele conțin vitamina K și potasiu care au capacitatea de a absorbi fierul în organism. Aceste fructe conțin suficient fier și cupru ajută la formarea celulelor roșii din sânge, ajutând în continuare la purificarea sângelui și la o circulație sanguină sănătoasă.

 

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică