Sari la conținut

Această băutură bogată în vitamina C vă poate ajuta să luptați împotriva bolilor sezoniere

băutură bogată în vitamina C

Descoperă o băutură bogată în vitamina C  ce vă poate ajuta să luptați împotriva bolilor sezoniere. Consolidarea sistemului imunitar ajută la evitarea bolilor sezoniere și două dintre cele mai frecvente căi sunt hidratarea și consumul de vitamina C.

Natura se află într-un mod de tranziție de la iarnă la primăvară în unele zile, iar în altele se simte iarna în adevăratul sens al cuvântului. Este acea fază a anului în care aparent ne simțim entuziasmați de vremea liniștitoare din jur, dar afectează majoritatea sănătății oamenilor.

Schimbarea sezonieră aduce cu sine mai multe tipuri de boli, iar cele mai frecvente sunt febra, tuse și răceală și varicela. Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), varicela, cunoscută și sub numele de varicelă, este o boală acută și extrem de contagioasă; este cauzată de infecția primară cu virusul varicelo-zosterian (VZV).

Citeste si:

În acest timp, oamenii trebuie să aibă grijă suplimentară de sănătatea lor și, conform practicianului și nutriționistului în sănătate Shilpa Arora , „Întărirea sistemului imunitar va ajuta la evitarea bolilor sezoniere”. Hidratarea și consumul de fructe și legume bogate în vitamina C sunt cele mai comune două modalități de stimulare a sistemului imunitar. Shilpa Arora a mai împărtășit o rețetă de băuturi foarte ușoară și rapidă, care vă va menține hidratat și vă va oferi doza zilnică de vitamina C.

Iată rețeta pentru o băutură bogată în vitamina C

Tot ce aveți nevoie pentru prepararea băuturii:

  • un castravete,
  • jumătate de lămâie,
  • cană de mentă și
  • un vârf de sare neagră.

Castravete

Această legumă crocantă, răcoritoare și atât de încântătoare este o putere de minerale, vitamine și electroliți. Castravetele ajută la menținerea corpului suficient de hidratat. Potrivit Shilpa Arora, această legumă versatilă are un conținut de apă de 95% și doi compuși – acid ascorbic și acid cafeic. Acest lucru previne retenția de apă a corpului. De asemenea, ajută la eliminarea toxinelor datorită conținutului ridicat de apă. Castravetele este sărac în calorii, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru gestionarea greutății.

Lămâia

Lămâile au o mulțime de vitamine și minerale esențiale și au o utilizare extinsă în lumea culinară. Este bogată în vitamina C și are un conținut scăzut de calorii, contribuind la creșterea imunității și, respectiv, la scăderea în greutate. Conform datelor USDA, o pulpă de lămâie de 100 g conține doar 29 de calorii. Lămâia ajută la detoxifierea organismului și joacă un rol activ în spălarea bacteriilor, care uneori duc la infecții ale tractului urinaru (ITU). De asemenea, ajută la reținerea apei în organism și la echilibrarea nivelului pH-ului datorită naturii sale alcaline.

Mentă

Una dintre cele mai vechi plante culinare, menta are proprietăți medicinale remarcabile. Shilpa Arora spune că menta are proprietăți antioxidante foarte puternice și este excelentă pentru a gestiona nivelul zahărului din sânge și pentru a trata afecțiunile pielii. De asemenea, joacă un rol dulce în gestionarea greutății datorită proprietăților sale digestive. Menta stimulează enzimele digestive ducând la un metabolism mai rapid. Proprietățile antiinflamatorii ale mentei ameliorează, de asemenea, iritația cauzată de tuse cronică.

Tot ce trebuie să faceți este să amestecați ingredientele într-un storcător, să adăugați un vârf de sare neagră sau chaat masala și să beți. Un pahar din această băutură bogată în vitamina C servit în fiecare zi, vă va ajuta să vă întăriți sistemul imunitar și să luptați împotriva bolilor cauzate de  schimbările sezoniere.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.