Categories: Ştiri sănătate

Beneficiile usturoiului asupra întregului organism. Ce afecțiuni poate trata?

Usturoiul este unul dintre cele mai renumite alimente în medicina alternativă. Acesta este bogat în alicină, cea mai importantă substanță din componența usturoiului. Pe lângă alicină, usturoiul conține și minerale și vitamine, precum magneziu, seleniu și vitaminele C și B6. Iată care sunt beneficiile usturoiului asupra întregului organism și ce afecțiuni poate ameliora.

Fie că este consumat în preparate culinare, remedii naturiste sau sub formă de suplimente alimentare, usturoiul este un aliment esențial pentru sănătatea organismului și menținerea funcționării normale. Datorită vitaminelor, mineralelor și a compușilor sulfurici (alicina), usturoiul poate fi eficient în următoarele situații:

Beneficiile usturoiului asupra sănătății

Stimulează sistemul imunitar

Usturoiul conține compuși precum alicină și alinază, care ajută la stimularea sistemului imunitar. Oamenii de știință din Mexic susțin că acești compuși au un impact benefic asupra imunității, deoarece stimulează celulele macrofage și limfocitele. În plus, usturoiul ține la distanță răcelile, gripa și infecțiile bacteriene, deoarece are proprietăți antibiotice și antimicrobiene.

Îmbunătățește circulația sângelui

Usturoiul s-a arătat că ajută la dilatarea vaselor sanguine. Aceasta permite mai multor nutrienți să treacă prin ele mai rapid, usturoiul fiind benefic pentru sănătate per total deoarece îmbunătățește circulația și eficiența fluxului de nutrienți transportați prin corp.

Susține sănătatea cardiovasculară

O dietă bogată cu usturoi este asociată cu o tensiune arterială scăzută. Alte studii au arătat că usturoiul reduce tensiunea sistolică și poate ajuta la prevenirea tensiunii mărite.

Usturoiul pare să arate un efect antioxidant pentru artere cât și să ajute la eliminarea unei părți din colesterolul LDL (lipoproteine cu densitate scăzută) care influențează dezvoltarea afecțiunilor cardiovasculare.

Antiinflamator

Cercetătorii coreeni susțin că uleiul de usturoi poate fi considerat un antiinflamator natural, motiv pentru care se recomandă a fi folosit atunci când o persoană se confruntă cu dureri articulare sau musculare. Se folosește extern, masând zonele afectate până când pătrunde în piele.

Previne apariția demenței și a bolii Alzheimer

sturoiul conține antioxidanți care susțin mecanismele de protecție ale organismului în fața efectelor nocive pe care le pot avea radicalii liberi asupra creierului, reducând riscul de apariție a demenței sau a bolii Alzheimer.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

5 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

6 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

7 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: