Categories: Ştiri sănătate

Bilanț COVID duminică, 22 mai! Noi cazuri de coronavirus în România

Bilanț COVID duminică, 22 mai! Ministerul Sănătății a anunțat câte persoane s-au infectat cu cu SARS – CoV – 2, câte au decedat și câți pacienți sunt la ATI.

Bilanț COVID duminică, 22 mai! Noi cazuri de coronavirus în România

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 192 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 128 mai puțin față de ziua anterioară. 18 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 14 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Bilanț COVID duminică, 22 mai! Noi cazuri de coronavirus în România

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 631 cu 2 mai mult față de ziua anterioară.

De asemenea, la ATI sunt internate 101 persoane, cu 2 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 101 pacienți internați la ATI, 91 sunt nevaccinați, potrivit Ministerul Sănătății.

Bilanț COVID duminică, 22 mai! Câte cazuri și decese au fost înregistrate la final de săptămână?
Din totalul pacienților internați, 38 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 1 mai puțin decât în ziua anterioară și 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2

Până astăzi, 65.652 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat.

În intervalul 21.05.2022 (10:00) – 22.05.2022 (10:00) a fost raportate de către INSP 1 deces (bărbat), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Bilanț COVID duminică, 22 mai! Câte cazuri și decese au fost înregistrate la final de săptămână?
Decesul a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 de ani.

Teste RT-PCR

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 2.974 teste RT-PCR ( 1.002 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.972 la cerere) și 6.931 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.084.778 teste RT-PCR și 9.980.518 teste rapide antigenice.

Ministerul Sanatații are in desfașurare o analiza privind renunțarea la contractele pentru achiziționarea de vaccinuri anti-COVID-19, spune premierul Nicolae Ciucă, în contextul problemelor semnalate în privința faptului că România mai are de recepționat cantități importante, pentru care nu va mai exista capacitate de stocare, dat fiind interesul extrem de mic pentru vaccinare.

Mai puțin de 10.000 de persoane s-au vaccinat în cursul săptămânii trecute. Ieri, ministrul sănătății preciza că tranșele primite la începutul anului, circa 6,5 milioane de doze, au fost vândute Germaniei și Ungariei, dar pentru acest an și următorul mai sunt contractate alte 39 de milioane de vaccinuri, cu care nu este clar ce se va întâmpla. Nicolae Ciucă subliniază că analiza privind renunțarea la contractele de achiziție trebuie finalizată cât mai curând.

„Sigur, trebuie să vedem care sunt elementele de cost ale acestei decizii. Cert este că, în acest moment, analizând datele de vaccinare cu numărul de vaccinuri care a fost contractat, trebuie să luăm neapărat o decizie, astfel încât să nu irosim banii”, anunța Nicolae Ciucă.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

5 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

6 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

6 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

7 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

7 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

8 ore ago

Citeste si: