Afecțiune rară a pielii! Debut fulminant, cu erupție cutanată și prurit puternic, uneori se impune spitalizarea

Boala lui Grover este o afecțiune rară a pielii. Afecțiunea este numită și dermatoza acantholitică tranzitorie și se manifestă printr-o erupție care apare pe spate și pe piept. De regulă, mâncărimea puternică este asociată cu erupția cutanată. Tratament este prescris de medicul dermatolog și trebuie urmat, uneori pacientul se va interna în spital.

Datele statistice arată că boală este mai des întâlnită în rândul bărbaților decât la femei. Debutul este brusc și se pare că apare mai des iarna decât vara. Astăzi nu se știu cu exactitate cauzele care duc la declanșarea bolii. Însă, s-a observat că simptomele bolii se agravează atunci când persoana stă mult timp în căldură, la soare.

Medicii spun că există două forme de boală: acută și cronică. În forma acută, simptomele rămân pe piele cel puțin o lună de zile, iar în forma cronică de la câteva luni la 2-3 ani.

Erupția apare de regulă, pe piept, spate sau gât, dar poate apărea și pe membre. În unele cazuri, zonele afectate sunt caracterizate de peeling, iar erupțiile sunt acoperite cu cruste dense datorită traumelor permanente. Printre factorii declanșatori ai bolii Grover regăsim: soarele, expunerea la substanțe toxice.

Diagnosticul este stabilit de medicul specialist dermatolog în urma investigațiile necesare, inclusiv a biopsiei. Important este și stabilirea diagnosticului prin diagnosticul diferențiat, deoarece simptomele bolii Grover sunt comune și altor maladii. Mai exact, seamănă cu urticaria, cu mușcăturile de insecte, cu dermatomicoza.

Tratamentul este stabilit de medicul specialist dermatolog și ține cont de severitatea bolii. Astfel, este posibil ca pacientul să primească tratament cu creme sau unguente, dar poate primi și antibiotic pentru stoparea proceselor infecțioase. De asemenea, bolnavului i se vor prescrie și vitamine. Se vor administra și antiseptie cu rolul de a preveni supurația.

Uneori, mai ales în cazurile severe pacientul va trebui internat scopul fiind acela al evitării complicațiilor. Din păcate, fiind o boală cronică, chiar dacă pentru momentul episodul acut a trecut, există mereu riscul de recidivă.

Recent Posts

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

14 minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

o oră ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică