Categories: Ştiri sănătate

Boli cauzate de poluare. Medicul Radu Țincu: Acești oameni vor avea nevoie de spitalizări mai frecvente

Din cuprinsul articolului

Boli cauzate de poluare. Medicul Radu Țincu a explicat că poluarea scurtează durata de viață a persoanelor care trăiesc în zone poluate.

”Din păcate efectele sunt unele foarte cunoscute, însă poluarea nefiind extrem de agresivă și nu cauzează durere, iar oamenii trec cu ușurință peste ea. Însă știm foarte clar că poluarea scurtează durata de viață a persoanelor care trăiesc în zone poluate, crește incidența bolilor pulmonare cronice, atât la adulți, unde capacitatea pulmonară este diminuată și acești oameni supuși la poluare vor dezvolta fibroză pulmonară, care într-un final va duce la afectarea întregului organism, prin faptul că oxigenarea nu se mai realizează în condiții optime.

De asemenea, această poluare afectează și dezvoltarea copiilor, care sunt cu atât mai vulnerabili la aceste noxe, iar ele, în rândul copiilor, cresc riscul de a dezvolta boli alergice pulmonare, cum ar fi astmul bronșic”, a explicat dr. Radu Țincu, medic primar ATI, la Digi 24.

Poluarea și creșterea mortalității

”Acești oameni vor avea nevoie de spitalizări mai frecvente, vor avea nevoie de tratament pentru bolile cronice, iar copiii afectați vor fi dependenți pe parcursul vieții de medicamente care să producă bronhodilatație și să inhibe reacțiile alergice pulmonare”, a mai spus medicul.

Deși purtarea măștii de protecție a devenit doar ”o recomandare”, medicul spune că este utilă atunci când vine vorba de praf.

”Ne ajută doar pentru acele particule macroscopice, pentru praf, pentru anumite pulberi, însă, din păcate, poluarea este cu atât mai gravă când discutăm de particule ce nu pot fi filtrate de masca de protecție uzuală, fie că discutăm de oxizii de sulf, monoxidul de carbon, metalele grele, care nu pot fi oprite de masca de protecție”, a mai spus Radu Țincu, adăugând că în urma incendiilor de pădure sau a incinerărilor de deșeuri, fumul rezultat are în compoziție și aceste macroparticule care pot fi filtrate, însă și o serie de substanțe, dizolvabile, care trec de filtrele măștilor uzuale.

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

7 minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

37 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică