marți, mai 24, 2022

Boli cauzate de poluare. Medicul Radu Țincu a explicat că poluarea scurtează durata de viață a persoanelor care trăiesc în zone poluate.

”Din păcate efectele sunt unele foarte cunoscute, însă poluarea nefiind extrem de agresivă și nu cauzează durere, iar oamenii trec cu ușurință peste ea. Însă știm foarte clar că poluarea scurtează durata de viață a persoanelor care trăiesc în zone poluate, crește incidența bolilor pulmonare cronice, atât la adulți, unde capacitatea pulmonară este diminuată și acești oameni supuși la poluare vor dezvolta fibroză pulmonară, care într-un final va duce la afectarea întregului organism, prin faptul că oxigenarea nu se mai realizează în condiții optime.

Te-ar mai interesa: Ți se întâmplă să te trezești noapte de noapte la ...

De asemenea, această poluare afectează și dezvoltarea copiilor, care sunt cu atât mai vulnerabili la aceste noxe, iar ele, în rândul copiilor, cresc riscul de a dezvolta boli alergice pulmonare, cum ar fi astmul bronșic”, a explicat dr. Radu Țincu, medic primar ATI, la Digi 24.


Poluarea și creșterea mortalității

”Acești oameni vor avea nevoie de spitalizări mai frecvente, vor avea nevoie de tratament pentru bolile cronice, iar copiii afectați vor fi dependenți pe parcursul vieții de medicamente care să producă bronhodilatație și să inhibe reacțiile alergice pulmonare”, a mai spus medicul.

Deși purtarea măștii de protecție a devenit doar ”o recomandare”, medicul spune că este utilă atunci când vine vorba de praf.

Te-ar mai interesa: Simptome de demență: dacă tânjiți după aceste trei...

”Ne ajută doar pentru acele particule macroscopice, pentru praf, pentru anumite pulberi, însă, din păcate, poluarea este cu atât mai gravă când discutăm de particule ce nu pot fi filtrate de masca de protecție uzuală, fie că discutăm de oxizii de sulf, monoxidul de carbon, metalele grele, care nu pot fi oprite de masca de protecție”, a mai spus Radu Țincu, adăugând că în urma incendiilor de pădure sau a incinerărilor de deșeuri, fumul rezultat are în compoziție și aceste macroparticule care pot fi filtrate, însă și o serie de substanțe, dizolvabile, care trec de filtrele măștilor uzuale.

Te-ar mai interesa: Câți dinți are un om? Care este diferența între di...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private