Categories: Ştiri sănătate

Bomboanele, cel mai nou tip de test Covid. „Este un stimul ideal”. Despre ce este vorba

Bomboanele, cel mai nou tip de test Covid. „Este un stimul ideal”. Despre ce este vorba.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio (OSU) folosesc o nouă metodă pentru a studia COVID-19. O echipă de cercetare a primit finanțare de la Institutele Naționale de Sănătate pentru a dezvolta strategii ușor de implementat care pot identifica persoanele care sunt potențial infectate cu COVID-19. Iar aceștia folosesc bomboane pentru a realiza acest lucru.

Pierderea gustului și a mirosului sunt simptomele cele mai cunoscute ale COVID-19, astfel încât cercetătorii de la OSU propun utilizarea bomboanelor tari pentru a ajuta la detectarea cazurilor pozitive probabile la persoanele altfel asimptomatice.

„Cui nu-i plac bomboanele? Este un stimul ideal. Și, pentru că studiul nostru să funcționeze, oamenii trebuie să vrea să o facă ”, a declarat co-liderul proiectului, Christopher Simons, potrivit eu.dispatch.com. Simons este profesor asociat de știință și tehnologie alimentară la Ohio State.

Bomboanele, folosite ca test Covid. „Este un stimul ideal”. Despre ce este vorba

Prof. Simons a spus că vor fi fabricate opt arome de bomboane tari care sunt uniforme în culoare, pentru testarea eficienței metodei. Oamenii vor fi rugați să identifice aromele mirosind și gustând bomboanele și înregistrând aceste informații.

Studiul include bomboane cu opt arome, precum măr, piersică și cireșe. Cei care participă la studiu trebuie să identifice gustul sau mirosul respectiv, apoi să introducă răspunsul pe o aplicație. Dacă persoană respectivă are o pierdere subită a acestor simțuri va fi încurajată să se izoleze și testeze.

Apoi, a doua fază este urmărirea pe termen lung. Oficialii au declarat că echipa intenționează să urmărească aproximativ 2.800 de persoane timp de 90 de zile. Studenții statului Ohio sunt ținta principală de recrutare pentru studiu.

Echipa de cercetare a Universității de Stat din Ohio a primit 305.000 de dolari odată cu finanțarea Institutelor Naționale de Sănătate, pentru a dezvolta strategii ușor de implementat, care să poată identifica repede persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

16 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

45 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică