Sari la conținut

„Cel mai bun partener intim al tău, în timpul pandemiei Covid, ești tu”. Virusul SARS-CoV-2 se răspândește în timpul relațiilor intime?

„Cel mai bun partener sexual al tău, în timpul pandemiei Covid, ești tu”. Virusul SARS-CoV-2 se răspândește în timpul relațiilor intime?

Noile blocaje din Marea Britanie înseamnă noi îndrumări pentru a face sex. Potrivit BBC, regulile spun că oamenii nu au voie să se întâlnească cu cineva în interior, cu excepția cazului în care locuiesc cu acele persoane sau dacă fac parte dintre persoanele aflate din „support bubble”, un așa-zis „balon de suport”.

Acest „balon de suport” presupune ca atunci când într-o gospodărie există un singur adult, acesta se alătură unei alte gospodării. Aceștia se pot vizita încă una pe alta și rămân peste noapte. Deci, cu excepția cazului în care partenerii locuiesc împreună sau dacă se află în „balonul lor de suport”, întâlnirea pentru sex este în afara cărților.

În timp ce restricțiile de lockdown sunt diferite în funcție de regiunile din Marea Britanie, regulile privind mersul la casa altcuiva sunt aproape la fel. În Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord, nu se poate merge la casa altcuiva decât dacă este ceva legat muncă sau dacă face parte din balonul de suport.

„Cel mai bun partener sexual al tău, în timpul pandemiei Covid, ești tu”

Terrence Higgins Trust (THT), cel mai mare furnizor voluntar de servicii de sănătate sexuală și HIV din Marea Britanie, oferind servicii din centrele locale din Marea Britanie. a publicat sfaturi în august, sugerând că oamenii ar trebui să se evite să se sărute, să poarte o mască față și să aleagă poziții sexuale care nu sunt față în față în timpul actului propriuzis.

„Cel mai bun partener sexual al tău în timpul pandemiei Covid-19 ești tu sau cineva din casa ta și ar trebui să urmezi instrucțiunile guvernamentale cu privire la distanțarea socială, spălarea mâinilor și acoperirea feței. Cu toate acestea, este nerealist să ceri tuturor să se abțină de la sex la nesfârșit”, susține THT.

Masturbarea, jucăriile sexuale sau relațiile sexuale pe telefon sau online sunt recomandate ca fiind cele mai sigure opțiuni. Dacă oamenii au, totuși, relații cu persoane din afara casei lor, li se recomandă aă limiteze numărul de parteneri.

Virusul SARS-CoV-2 se răspândește în timpul relațiilor intime?

Virusul se poate răspândi prin salivă, mucus sau prin respirația celor care îl au, împreună cu contactul cu suprafețe dure.
„Dacă urmează să vă atingeți organele genitale, este probabil că vă veți săruta în același timp și știm că virusul este trecut prin salivă”, declara dr. Alex George pentru Radio 1 Newsbeat.
Dr. Alex este medic A&E și spune că „orice posibilitate de transfer al coronavirusului – de la gură la mâini, la organele genitale, la nasul sau gura altcuiva” crește riscul transmiterii coronavirusului.
Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel