Categories: Ştiri sănătate

Cel mai cunoscut fost prim-ministru a murit în urmă cu câteva ore. Suferea de leucemie cronică

Silvio Berlusconi, miliardarul extravagant și fost prim-ministru italian care s-a descris cândva drept „Iisus Hristos al politicii”, a murit într-un spital din Milano, la vârsta de 86 de ani, a confirmat luni biroul său de presă.

Berlusconi, care avea un istoric recent de probleme de sănătate, fusese recent diagnosticat cu leucemie, a declarat Spitalul San Raffaele din Milano, potrivit CNN. A mai fost internat în acest spital cu probleme de respirație și vineri a participat la un control de rutină.

Starea de sănătate a lui Berlusconi s-a deteriorat considerabil în ultimii ani, cu intervenții chirurgicale pe cord deschis în 2016 și numeroase internări în spital de când a contractat COVID-19 în urmă cu trei ani.

Politicianul, care a fost mult timp considerat cel mai colorat personaj public al Italiei, a fost ales prim-ministru de trei ori și a servit Italei timp de nouă ani, mai mult decât orice alt politician de la dictatorul fascist Benito Mussolini.

Poreclit afectuos „Il Cavaliere” (Cavalerul), cariera sa a fost marcată de o serie de scandaluri politice, financiare și personale, dintre care multe l-au adus în instanță.

El a fost judecat cu acuzații care variau de la evaziune fiscală și luare de mită până la corupție și întreținere sexuală cu o prostituată minoră. Dar un singur caz a rămas blocat – o condamnare din 2012 pentru evaziune fiscală într-o înțelegere care implică drepturile de televiziune.

Silvio Berlusconi: Politician, patron în fotbal, media și imobiliare

Născut la Milano în 1936, într-o familie din clasa de mijloc, Berlusconi și-a început cariera în afaceri în domeniul dezvoltării imobiliare, înainte de a fonda Mediaset, cel mai mare post de televiziune comercial din Italia, notează The Guardian. De asemenea, a deținut clubul de fotbal AC Milan între 1986 și 2017.

Forza Italia a fost fondată în 1993. Un an mai târziu, Berlusconi a fost primul premier ales fără să fi deținut anterior o funcție guvernamentală, iar cel de-al doilea mandat al său, între 2001 și 2006, este cel mai lung mandat al unui lider italian de la cel de-al doilea război mondial încoace. El a revenit la putere în 2008, dar a fost forțat să demisioneze în 2011, pe fondul unei crize grave a datoriilor.

Berlusconi a fost condamnat pentru fraudă fiscală la sfârșitul anului 2012, pentru care și-a ispășit pedeapsa de un an de zile prestând muncă în folosul comunității cu jumătate de normă la un azil din Milano. Interdicția sa de a candida a fost ridicată la timp pentru alegerile generale din 2018, când Forza Italia a candidat în coaliție cu Liga și Frații Italiei, dar nu a reușit să atingă procentul de 40% necesar pentru a guverna.

În 2019, Berlusconi a obținut un loc în Parlamentul European, iar la alegerile generale din octombrie 2022 partidul său a revenit la putere într-o coaliție condusă de Brothers of Italy a Giorgiei Meloni. Berlusconi a fost ales, de asemenea, senator.

 

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

4 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

5 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

5 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

6 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

6 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

7 ore ago

Citeste si: