Categories: Stil de viaţă

Cadouri pe care să nu le oferi de Moș Nicolae. Prevestesc lacrimi și tristețe

Moș Nicolae este foarte aproape, fiind obișnuit să oferim și să primim daruri cu prilejul acestei sărbători. Aceasta este prima sărbătoare a lunii decembrie și, cu toate că multe persoane dăruiesc și primesc tot felul de cadouri, sunt unele daruri pe care nu e bine să le dăruiești, întrucât se spune că aduc ghinion, prevestesc tristețe și lacrimi.

Ghetuțele stau lustruite la intrare în așteptarea lui Moș Nicolae pentru a fi umplute cu cadouri, mai ales dulciuri pentru cei mici, în timp ce adulții care nu s-au purtat frumos primesc câte o nuielușă, potrivit legendei.

Moș Nicolae nu este doar ocrotitorul copiilor, el este și apărătorul celor nevoiași,al marinarilor, al brutarilor și al fetelor necăsătorite.

Există anumite obiecte despre care se spune că nu trebuie, sub nicio formă, să se transforme în cadouri de Moș Nicolae, deoarece ar aduce doar ghinion și lacrimi amare.

Pentru venirea lui Moș Nicolae, toată lumea își lustruiește ghetuțele și speră că vor primi cadourile dorite, nimeni nu vrea doar o nuielușă. Însă de această sărbătoare nu puteți dărui orice.

Cadouri pe care să nu le oferi de Moș Nicolae.

Tradiția spune că nu se oferă în dar obiecte ascuțite și nici de culoare neagră. Sub nici o formă să nu faceți cadouri produse de machiaj sau bijuterii, pentru că posesorul va avea doar ghinion. Și, mai ales, nu uitați să le spuneți la mulți ani celor care își sărbătoresc onomastica.

Potrivit KanalD, fularele sau cravatele se află, de asemenea, pe lista cadourilor interzise de Moș Nicolae. Se spune ca toate acestea aduc ghinion atât celor care le oferă cât și celor care le primesc.

Sursă FOTO: Rețete si Vedete

Sfântul Nicolae, un om extrem de religios

Conform tradiției, Nicolae, un om extrem de religios și cu mare iubire de Dumnezeu ar fi primit darul de a face minuni. Nimeni nu știe când s-a stins din viață, deși se estimează că acest lucru s-ar fi întâmplat undeva în jurul anilor 340-350 după Hristos.

În anul 1087 moaștele Sfântului au fost aduse în Italia, la Bari și puse într-un mormânt săpat la aproximativ doi metri sub pământ, tocmai pentru a fi protejate de eventualele profanări. De atunci, acolo izvorăște un lichid incolor care se numeşte Mana sau Santa Mana. În fiecare an, conform obiceiului, episcopul locului va extrage din acel lichid, folosind o seringă și îl va amesteca cu apă. Această apă va fi împărțită credincioșilor.

O parte din mâna dreaptă a Sfântului Nicolae se află în Biserica „Sfântul Gheorghe“ Nou din Bucureşti.

Recent Posts

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

12 minute ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

43 de minute ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

o oră ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

2 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

2 ore ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

3 ore ago

Citeste si: