Categories: Stil de viaţă

Doctor: Aceste 3 alimente ieftine scad colesterolul în câteva ore

Colesterolul este o substanță ceroasă care se găsește în sânge. Corpul dumneavoastră are nevoie de colesterol pentru a construi celule sănătoase, dar un nivel ridicat de colesterol poate crește riscul de boli de inimă.

În cazul unui nivel ridicat de colesterol, puteți dezvolta depozite de grăsime în vasele de sânge. În cele din urmă, aceste depozite cresc, îngreunând circulația sângelui prin arterele dumneavoastră. Uneori, aceste depozite se pot sparge brusc și pot forma un cheag care provoacă un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Colesterolul ridicat poate fi moștenit, dar este adesea rezultatul unor alegeri nesănătoase în ceea ce privește stilul de viață, ceea ce face ca acesta să poată fi prevenit și tratat.

Pentru a reduce nivelul colesterolului din sânge, trebuie să vă revizuiți dieta.

„Asta este singura modalitate sigură de a realiza ceea ce îți dorești. Medicamentele sunt o ultimă soluție. Dar este mai bine să corectezi starea de sănătate cu ajutorul unei alimentații echilibrate, reducând porțiile, adăugând mai multe legume și fructe în meniul tău. În felul acesta, îți vei întări sistemul imunitar”, notează medicul rus Yuriy Piksha.

Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Ce ar trebui să mănânci pentru a menține nivelul de colesterol scăzut?

Potrivit medicului, există trei produse cele mai ieftine și mai utile, datorită cărora plăcile de colesterol vor înceta să se formeze în vase. Aceasta înseamnă că riscurile de a dezvolta un atac de cord sau un accident vascular cerebral vor scădea.

Ovazul este un produs care nu contine gluten, ci foarte multe fibre, magneziu, potasiu, sodiu, calciu, fosfor, fier si vitaminele B1, B2, PP.

Fulgii de ovăz sunt cel mai bun tip de mic dejun pentru cei care nu vor să aibă probleme cu inima și silueta. Nautul, ca toate leguminoasele, este o sursa ideala de proteine ​​vegetale.

În plus, conține multe vitamine B, magneziu, potasiu și calciu, care întăresc semnificativ nu numai sistemul osos, ci și sistemul cardiovascular. Cei care consumă în mod regulat mâncăruri din năut (chiar și conserve) practic nu au colesterolul mare, notează medicul.

Avocado poate fi consumat în fiecare zi. Consumul acestuia va face vasele mai elastice și mai curate. Sodiul, magneziul și alte oligoelemente conținute în acesta vor contribui, de asemenea, la acest lucru. Doar un avocado pe zi vă va îmbunătăți vederea și digestia.

 

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra