Categories: Ştiri sănătate

Cadrele medicale refuză vaccinarea! Iată în ce proporție personalul medical respinge procesul de imunizare

Recent, președintele Klaus Iohannis a anunțat aprobarea strategiei de vaccinare în cadrul CSAT.  În urma declarațiilor oferite de președinte, s-a evidențiat faptul că o parte din cadrele medicale refuză vaccinarea. Care este procentul de acceptare al vaccinului?

Potrivit Rador, în urma ședintei convocate de președintele Klaus Iohannis a fost anunțată aprobarea strategiei de vaccinare împotriva noului coronavirus, în cadrul CSAT. Deși veștile despre campania de imunizare sunt promițătoare, se pare că o parte din cadrele medicale refuză vaccinarea. Iată ce a dezvăluit președintele în timpul declarațiilor oferite!

„Este foarte-foarte important de ştiut că aceste tipuri de vaccin, care sunt acum în curs de aprobare, sunt sigure, sunt eficiente, sunt la cel mai înalt standard european și asta este o știre foarte importantă pentru români. Deja echipa care se va ocupa de campania de vaccinare a făcut verificări în unități spitalicești, între medicii de familie”, a declarat președintele despre siguranța vaccinurilor.

În ce măsură vor refuza cadrele medicale vaccinul?

Cu toate acestea, deși procentul cadrelor medicale care acceptă imunizarea este relativ mare, trebuie menționat faptul că există rețineri și în rândul personalului medical. Se pare că 80% dintre cadrele medicale vor să se imunizeze, ceea ce, într-adevăr, reprezintă o proporție substanțială. Totuși, acest lucru înseamnă că 20% dintre medici au retiențe în privința procesului de vaccinare.

„Sunt foarte bucuros să vă spun că am aflat chiar astăzi, în discuție, că deja intenția de vaccinare este la un grad foarte mare. Se pare că deja persoanele informate din zona medicală doresc în proporție de peste 80% să se vaccineze. Este un lucru foarte bun şi dacă toate merg așa cum sunt planificate, este posibil ca până în vară să terminăm această primă campanie de vaccinare”, a susținut Klaus Iohannis.

Președintele își comunică optimismul în privința strategiei de vaccinare. Aceasta include informarea despre vaccin, etapele care vor fi parcurse în procesul de imunizare propriu-zis și, de asemenea, urmărirea atentă a evoluției persoanelor vaccinate.

„Suntem bine pregătiți. Așteptăm vaccinurile și pot să vă spun că personal sunt foarte mulțumit de munca depusă de Ministerul Sănătății, domnul ministru, domnul secretar de stat, și domnul colonel Gheorghiță, care se ocupă de această campanie de vaccinare”, a precizat președintele, în timpul declarațiilor.

 

Recent Posts

Simptomele colesterolului ridicat la femeile de 40 de ani: Top 7 semne neobișnuite de niveluri ridicate de LDL pe mâini și degete

Impactul pe scară largă al colesterolului ridicat asupra femeilor după 40 de ani  nu este,…

20 de minute ago

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical. Modificări importante privind concediul medical

Medicii de familie pot elibera un certificat de concediu medical pentru o perioadă de 7…

o oră ago

Top 10 alimente pentru a elimina toxinele din ficat în mod natural și pentru a preveni insuficiența hepatică

Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman și servește ca depozit de nutrienți…

2 ore ago

Pensiile acestor români se recalculează de două ori. Daniel Baciu: „Vor primi încă o creștere a veniturilor!”

Seniorii țării s-au bucurat de o creștere a pensiilor cu 13,8% la 1 ianuarie în…

2 ore ago

Alertă ANM: SCHIMBĂRI bruște ale vremii. PROGNOZA detaliată până pe 10 iunie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în perioada 13…

3 ore ago

Citeste si: