Sari la conținut

Klaus Iohannis a anunțat aprobarea strategiei de vaccinare în urma ședinței de la CSAT.

Pre

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în urma ședinței convocate la CSAT, aprobarea strategiei de vaccinare împotriva noului coronavirus. Aceasta va dura cel puțin câteva luni de zile.

În cadrul ședinței organizate de către Klaus Iohannis, s-au enunțat pașii ce se vor face, principiile pe care se bazează întregul plan de imunizare a populației, precum și detalii ce privesc vaccinurile propriu-zise și efectele acestora. Aprobarea strategiei de vaccinare, inițial realizată în cadrul Guvernului, a fost astăzi anunțată și în CSAT, potrivit Rador.

„În cadrul şedinţei extraordinare, pe care am convocat-o la CSAT, a fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus, o campanie de vaccinare, care va dura cel puţin câteva luni de zile. Am dorit să fie o campanie foarte bine pregătită şi, în consecinţă, strategia, după părerea mea şi după părerea specialiştilor, este una foarte bine lucrată. Ea a fost în prealabil aprobată în cadrul Guvernului, acum este aprobată şi în CSAT”, a declarat Klaus Iohannis, în urma ședintei de la CSAT.

Ce implică strategia de imunizare?

”Această strategie prevede paşii ce se vor face, principiile pe care se bazează întreaga strategie şi foarte multe detalii despre vaccinare. Toate aceste lucruri vor fi prezentate publicului, pe larg, mâine, în cadrul unei conferinţe de presă care va fi organizată la Guvern. Sunt foarte multe lucruri şi în săptămânile şi lunile care urmează vom avea o informare permanentă pentru publicul general, dar şi pentru publicul specializat va exista inclusiv un site dedicat, unde cei dornici de informaţii suplimentare, verificate, vor putea să vadă ce se întâmplă”, a susținut președintele.

De asemenea, Klaus Iohannis susține că vaccinarea se va face cât de curând posibil. Prima tranșă de vaccin va fi destinată cadrelor medicale și persoanelor din grupele de risc. După imunizarea întregului personal medical și a persoanelor din grupele de risc, se va începe, etapizat, vaccinarea populației.

”Foarte, foarte-foarte pe scurt, despre vaccinare: pot să vă spun, în acest moment, că este foarte posibil ca la începutul anului viitor să beneficieze România deja de prima tranşă de vaccin, este posibil să avem o primă tranşă, cu un număr de aproximativ un milion de doze. În prima tranşă – repet – va fi vaccinat personalul medical, întregul personal medical şi persoanele din grupe de risc. Vaccinarea este voluntară. Vaccinarea este sigură. Vaccinarea este eficientă. Vaccinarea se face planificat”, a declarat Klaus Iohannis.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel