Categories: Expertul zilei

Cancer colorectal. Trebuie evitate cu orice preț aceste alimente

Cancer colorectal. Trebuie evitate cu orice preț aceste alimente

Cancerul colorectal face ravagii în toată umea. Medicii atrag atenția asupra pericolului la care sunt expuși oamenii.

Alimentaţia în aparitia cancerului colorectal

Alimentația joacă un rol important în dezvoltarea cancerului colorectal. Anumite alimente și stiluri de viață pot crește riscul de apariție a cancerului colorectal.

Un regim alimentar sănătos și un stil de viață activ și echilibrat pot reduce riscul de apariție a cancerului colorectal și pot contribui la menținerea sănătății în general.

Pe lângă abordarea unui stil de viață sănătos, medicul Adina Alberts a dezvăluit care sunt băuturile ce „dublează” riscul de cancer colorectal.

Băuturile îndulcite, băuturile carbogazoase, băuturile cu aromă de fructe și băuturile pentru sport și energizante reprezintă, toate, o amenințare, consumul acestora contribuind la apariția cazurilor de diabet tip 2 și obezitate, dar și la creșterea numărului de persoane tinere, sub 55 de ani, cu cancer colorectal”, a spus medicul pe Facebook.

Dr. Adina Alberts a mai declarat că există și un antioxidant extrem de puternic care are foarte multe beneficii pentru sănătate. Medicul a dezvăluit și în ce alimente găsim acest antioxidant.
„GLUTATIONUL, UN ALT ANTIOXIDANT EXTREM DE PUTERNIC

Glutadionul este o moleculă esențială, un antioxidant produs de organismul nostru, compus în mare parte din trei aminoacizi: glutamină, glicină și cisteină. Acest antioxidant este implicat în diferite funcții, fiind implicat in mentinerea la nivel optim a sistemului imunitar, dar și repararea țesuturilor. Glutationul este produs în aproape fiecare celulă din organism și poate fi găsit în două forme: redus și oxidat.

Echilibrul dintre aceste două forme este cel care determină dacă celulele noastre sunt protejate de stresul oxidativ. Studiile arată că o celulă sănătoasă ar trebui să aibă de peste 100 de ori mai mult glutation redus decât forma sa oxidată. Nivelurile de glutation scad odată cu vârsta și sunt reduse de o serie de factori, inclusiv o alimentație deficitară, toxinele din mediu și stresul zilnic.

Cele mai mari concentrații de glutation le găsim în următoarele alimente: carnea crudă, laptele nepasteurizat și alte produse lactate nepasteurizate, fructele și legumele verzi, proaspăt culese, cum ar fi avocado, broccoli, varza de Bruxelles, mazărea, fasolea verde și sparanghelul. Alte alimente în care glutadionul este prezent în cantități importante sunt: ouăle, nucile, leguminoasele, peștele, puiul și semințele de in.

Glutationul este disponibil ca supliment oral sub formă de capsule și soluții buvabile, dar poate fi administrat și intravenos, topic sau sub formă de inhalant”, a scris Adina Alberts pe Facebook.

 

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

4 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

5 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

6 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: