Sari la conținut

Cancer colorectal. Trebuie evitate cu orice preț aceste alimente

cancer stomac
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Cancer intestin

Cancer colorectal. Trebuie evitate cu orice preț aceste alimente

Cancerul colorectal face ravagii în toată umea. Medicii atrag atenția asupra pericolului la care sunt expuși oamenii.

Alimentaţia în aparitia cancerului colorectal

Alimentația joacă un rol important în dezvoltarea cancerului colorectal. Anumite alimente și stiluri de viață pot crește riscul de apariție a cancerului colorectal.

Un regim alimentar sănătos și un stil de viață activ și echilibrat pot reduce riscul de apariție a cancerului colorectal și pot contribui la menținerea sănătății în general.

Pe lângă abordarea unui stil de viață sănătos, medicul Adina Alberts a dezvăluit care sunt băuturile ce „dublează” riscul de cancer colorectal.

Băuturile îndulcite, băuturile carbogazoase, băuturile cu aromă de fructe și băuturile pentru sport și energizante reprezintă, toate, o amenințare, consumul acestora contribuind la apariția cazurilor de diabet tip 2 și obezitate, dar și la creșterea numărului de persoane tinere, sub 55 de ani, cu cancer colorectal”, a spus medicul pe Facebook.

Dr. Adina Alberts a mai declarat că există și un antioxidant extrem de puternic care are foarte multe beneficii pentru sănătate. Medicul a dezvăluit și în ce alimente găsim acest antioxidant.
„GLUTATIONUL, UN ALT ANTIOXIDANT EXTREM DE PUTERNIC

Glutadionul este o moleculă esențială, un antioxidant produs de organismul nostru, compus în mare parte din trei aminoacizi: glutamină, glicină și cisteină. Acest antioxidant este implicat în diferite funcții, fiind implicat in mentinerea la nivel optim a sistemului imunitar, dar și repararea țesuturilor. Glutationul este produs în aproape fiecare celulă din organism și poate fi găsit în două forme: redus și oxidat.

Echilibrul dintre aceste două forme este cel care determină dacă celulele noastre sunt protejate de stresul oxidativ. Studiile arată că o celulă sănătoasă ar trebui să aibă de peste 100 de ori mai mult glutation redus decât forma sa oxidată. Nivelurile de glutation scad odată cu vârsta și sunt reduse de o serie de factori, inclusiv o alimentație deficitară, toxinele din mediu și stresul zilnic.

Cele mai mari concentrații de glutation le găsim în următoarele alimente: carnea crudă, laptele nepasteurizat și alte produse lactate nepasteurizate, fructele și legumele verzi, proaspăt culese, cum ar fi avocado, broccoli, varza de Bruxelles, mazărea, fasolea verde și sparanghelul. Alte alimente în care glutadionul este prezent în cantități importante sunt: ouăle, nucile, leguminoasele, peștele, puiul și semințele de in.

Glutationul este disponibil ca supliment oral sub formă de capsule și soluții buvabile, dar poate fi administrat și intravenos, topic sau sub formă de inhalant”, a scris Adina Alberts pe Facebook.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel