Categories: Ştiri sănătate

Cancerul, prevenit dacă renunțăm la carne?

Alimentația influențează foarte mult starea de sănătate generală. O alimentație nesănătoasă, se pare, este asociată cu dezvoltarea celor mai temute boli, precum cancerul.

Bineînțeles că alimentația nu este un factor decisiv în toate cazurile. Mulți alți factori duc la dezvoltarea cancerului.

Cu toate acestea, în prezent, majoritatea alimentelor găsite în comerț sunt pline de aditivi și conservanți care reprezintă un factor important.

Anumite sunt de părere că renunțarea la anumite alimente poate preveni cancerul, precum renunțarea la carne. De asemenea, foarte mulți bolnavi de cancer sunt de părere că renunțarea la produsele de origine animală va avea un impact pozitiv. Este acest lucru adevărat, însă?

Pacienții bolnavi de cancer trebuie să renunțe la carne?

Anca Hâncu, medic nutriționist, dezvăluie la Antena 3 faptul că pacienții bolnavi de cancer pot consuma în continuare carne, deoarece aceasta nu are o influență dovedită.

„Nu este nevoie să renunţe la carne pacienţii care suferă de cancer. Există tratamente foarte performante pentru orice tip de cancer. Acestor pacienţi le este recomandat un stil de viaţă sănătos şi corect. Nu este bine să renunţe la carne, dar este bine să-şi ia surse de proteine din carne albă, carne de pasăre. Peştele gras să fie consumat cam de două ori pe săptămână. Peştele gras însemnând macrou şi somon”, a explicat medicul.

Deși nu este un factor care declanșează sau nu cancerul, alimentația este importantă. Echilibrul, de fapt, este cel care ne asigură sănătatea. Pentru acest echilibru trebuie să consumăm o varietate de alimente, în special proaspete.

„Cancerul poate fi prevenit. În cazul cancerului de colon, pentru care avem recomandare de a evita carnea roşie, mai ales cea procesată.

Alimentaţia corectă va favoriza un microbiom sănătos, deci, un echilibru între bacteriile bune şi cele rele din intestinul nostru, în aşa fel încât să construim un microbiom sănătos cu efect antiinflamator.

Alimentele pe care le recomand zilnic sunt legumele şi fructele. Să avem cinci porţii de legume vegetale şi fructe într-o zi. Carnea este şi ea recomandată, dar cea albă. Toate iaurturile care au probiotice, de asemenea.

Nu aş omite nici uleiul de măsline, ca principală sursă de grăsimi. Sigur, şi alte uleiuri, precum cele de in şi floarea soarelui. De evitat carnea grasă”, a adăugat medicul.

Recent Posts

Când și cum pot fi retrași banii pe care i-ai strâns în Pilonul 2 de pensie

Pilonul 2 de pensie reprezintă una dintre cele trei componente ale sistemului de pensii din…

10 minute ago

Cum se simte oboseala de la cancer. Apare în stadii avansate de boală

Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate,…

40 de minute ago

Cine va primi o pensie mai mare cu sume cuprinse între 600 și 1600 lei din septembrie

Pensionarii cu mulți ani de muncă vor beneficia de creșteri semnificative ale pensiilor, între 600…

o oră ago

O conversație banală cu fiica lui i-a distrus căsnicia

Căsnicie distrusă după dezvăluirea unui secret teribil. Un bărbat a avut parte de o surpriză…

2 ore ago

Ce sume se dau și ce acte sunt necesare pentru pensia pe caz de boală

În România, conform legislației muncii și noii legi a pensiilor, anumite categorii de români vor…

2 ore ago

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

14 ore ago

Citeste si: