Categories: Ştiri sănătate

Care e starea răniților din ACCIDENTUL de pe A2

Un număr de 24 de persoane rănite sâmbătă în accidentul de pe Autostrada A2 sunt în continuare internate în spitale, a declarat duminică, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Valentin Popescu.

Potrivit acestuia, 23 de persoane sunt internate în spitale în București și o persoană în spitalul din Călărași.

„Un număr de 44 de victime ale accidentului au fost internate în cursul zilei de sâmbătă. Dintre acestea, 20 au fost externate. 24 de persoane au mai rămas internate astfel: 4 la Spitalul de Urgență Floreasca, 6 la Spitalul Bagdasar Arseni, 3 la Spitalul Pantelimon, 3 la Spitalul „Sf. Ioan”, 3 la Spitalul Universitar, 4 la Spitalul Elias și o persoană la Spitalul din Călărași”, a precizat Valentin Popescu.

La Sectia Chirurgie a spitalului Floreasca fusesera initial duse doua persoane, insa una dintre acestea a solicitat externarea. De asemenea, la Sectia Ortopedie mai sunt internati doi pacienti.

O femeie in varsta de 70 de ani, care venise cu leziuni foarte grave in urma accidentului, internata la Terapie Intensiva, a decedat sambata seara.

Numarul persoanelor ranite in accidentul de sambata de pe A2 care mai sunt inca internate in spital este de 24, 20 de persoane fiind deja externate, a declarat duminca pentru News.ro Valentin Popescu, purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii.

Valentin Popescu a precizat ca sambata au fost internati 44 de raniti, iar dintre acestia se mai afla in spitale 24. La Spitalul de Urgenta Floreasca sunt patru victime ale accidentului, tot aici aflandu-se si cel mai grav caz, la Terapie Intensiva. In Spitalul Bagdasar – Arseni sunt 6 raniti, la Spitalul Pantelimon sunt internati 3, iar la Spitalul Sf. Ioan tot 3.

Spitalul Universitar mai are in ingrijire 3 persoane ranite, iar la Spitalul Elias se afla 4 victime. O singura victima se mai afla la spital in Calarasi.

Patru persoane si-au pierdut viata, iar alte 57 au fost ranite in urma accidentului care a avut loc, sambata dimineata, pe autostrada Bucuresti-Constanta, pe sensul de mers spre Constanta, fiind implicate 32 de masini.

20 dintre conducatorii auto implicati in accident au fost audiati de politisti, restul urmand sa fie audiati duminica sau saptamana viitoare.

Peste 100 de salvatori au intervenit, sâmbătă, la accidentul rutier produs pe autostrada A2, la kilometrul 67, în care au murit trei persoane, iar 41 de răniți au fost transportați la spitale. În accident au fost implicate 29 de mașini, dintre care 2 microbuze care transportau persoane și un camion. Totodată, în accident au fost implicate 60 de persoane, dintre care trei au decedat, 41 au fost transportate la spitale, iar alte 16 au refuzat transportul la o unitate medicală.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

4 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

4 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

5 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

5 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

6 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

6 ore ago

Citeste si: