Care este cel mai periculos tip de brânză? Experţii au dat verdictul

Din cuprinsul articolului

Brânza este unul dintre alimentele de bază pe care îl consumăm aproape zilnic, iar în comerţ există o varietate de soiuri pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele.

Nutriţioniştii atrag însă atenţia că un anumit tip de brânză conține multe ingrediente nocive care pun în pericol sănătatea umană şi nu trebuie să se consume mai mult de 70 de grame de grăsime pe zi.

Dr. Alexandra Razarenova susţine că brânza obișnuită este făcută din lapte, iar brânza procesată este pe bază de lapte praf, iar gustul plăcut al acesteia este dat de diverși aditivi alimentari nocivi, precum: coloranți, emulgatori, potențiatori de gust, conservanți etc.

De asemenea, în producerea acestui tip de produs se folosesc adesea grăsimile trans, a explicat expertul: „Din cauza atâtor aditivi, brânza procesată conține mai multă sare, conservanți și grăsimi decât brânza obișnuită.

Consumul excesiv de brânză procesată poate duce la multe probleme: obezitate, colesterol crescut, diabet și un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare. Aditivii din acest produs pot provoca, de asemenea, reacții alergice la unele persoane”.

Dr. Razarenova sfătuiește că produsul procesat nu trebuie considerat ca o alternativă la brânza naturală. Potrivit acesteia, brânza poate fi inclusă în dietă în cantități mici: nu mai mult de una-două lingurițe pe zi pentru oamenii sănătoși. Dacă o persoană are restricții alimentare, atunci ar trebui să consulte mai întâi un medic pentru a obține recomandări, avertizează nutriționistul.

Atenţie la grăsimile trans!

De asemenea, specialistul mai notează că atunci când alegeți brânzeturile procesate, trebuie să acordați atenție celor care nu conțin grăsimi trans. Puteți înlocui acest tip de produs în alimentația dumneavoastră cu brânză de vaci sau brânză de caju, adaugă dr. Razarenova.

„Pentru ca brânza să aducă beneficii și nu rău, trebuie să o consumi cu moderație. Și aceasta este regula principală. Câteva bucăți pe zi (aproximativ 25 g) vă vor aproviziona corpul cu substanțe utile și bacterii fără a vă afecta inima și silueta.

Soiurile tari conțin mai multe proteine, sare și grăsimi decât soiurile moi, cum ar fi ricotta și feta. Tine cont de acest lucru atunci cand alegi branza, mai ales daca ai probleme cu inima sau cu vasele de sange”, spune expertul.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

4 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

5 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

5 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

6 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

6 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra