Categories: Ştiri sănătate

Care este starea pacienţilor în stare gravă de la Crevedia. Rafila: Au peste 90% suprafaţă corporală arsă…

Care este starea pacienților în stare critică de la Crevedia? Potrivit Ministerului Sănătății, conform situației actualizate astăzi, 30 august, trei dintre cei 58 de pacienți inițiali sunt intubați și se află în stare critică, ventilți mecanic. Doi sunt internați la Spitalul Clinic de Urgență București, iar al treilea este internat la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni.

Interesat de starea pacienților în stare gravă, Alexandru Rafila a vizitat, miercuri, victimele exploziei de la Crevedia, internate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti și la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” Bucureşti.

Potrivit ministrului Sănătății, starea lor este stabilă, dar gravă, având în vedere că unii au arsă peste 90% din suprafaţă corpului.

„Starea este stabilă, dar asta nu înseamnă că prognosticul s-a schimbat. Au peste 90% suprafaţă corporală arsă şi lucrul acesta pune probleme foarte serioase pentru perspectivă.

Am avut o scurtă discuţie şi cu aparţinătorii câtorva dintre aceşti pacienţi de aici şi de la Bagdasar, să vedem ce probleme au, inclusiv a câtorva dintre pacienţii care sunt transferaţi în străinătate încât să poată să îi însoţească, să aibă cele mai bune condiţii din punct de vedere medical şi din punct de vedere psihologic”, a anunțat, miercuri, Alexandru Rafila pentru Antena 3 CNN.

sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Pompierii răniți au fost spitalizați în alte state

În urma exploziei puternice, doi oameni au murit, alți 58, dintre care 39 de pompieri, au fost grav răniți. Majoritatea pompierilor au suferit arsuri grave. 12 pompieri vor fi transportați în străinătate. Până acum, doi dintre ei au ajuns în Milano, doi la Bruxelles, șase în Austria, Germania și Norvegia. Ajutorul medical pentru răniți a fost oferit de opt țări europene. Transferurile au fost realizate deoarece pacienții nu mai pot fi tratați în România.

„Transferul s-a derulat foarte bine, pacienţii sunt în stare stabilă, au tolerat bine transportul şi acum primesc deja tratament specializat în unitatea noastră de terapie intensivă. Văzând leziunile, estimăm o spitalizare de 4-6 săptămâni.

Cred că unul dintre pacienţi va avea nevoie de intervenţie la mâini. În privinţa celui de-al doilea, sunt optimist că rănile se vor vindeca spontan, cu tratament adecvat”, a spus șeful unui spital din străinătate, în care au fost internați doi români.

 

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

27 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

58 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică