Categories: Ştiri sănătate

Care vor fi cele mai comune modalități prin care se va răspândi noul coronavirus, de sărbători? Iată cum să te protejezi de o posibilă infectare!

Specialiștii susțin că pandemia se află încă în stadiile incipiente, ceea ce înseamnă că este esențial modul în care va fi abordată inhibarea transmiterii virusului SARS-CoV-2. De sărbători, oamenii speră să trăiască măcăr câteva clipe de normalitate, însă pentru experții din domeniul medical acest lucru înseamnă că vor exista numeroase modalități prin care se va răspândi noul coronavirus.

Având în vedere că cele mai importante evenimente și sărbători sunt organizate la sfârșitul anului, experții prevăd agravarea bilanțului de cazuri la nivel mondial, potrivit Huffpost. Acest lucru va fi determinat de respectarea măsurilor de restricție și a măsurilor sanitare impuse. Acestea sunt menite să oprească anumite modalități prin care se va răspândi noul coronavirus.

Specialiștii recomandă ca toate eforturile făcute până în acest moment vor continua să dea rezultate pozitive numai dacă vor fi respectate și pe perioada sărbătorilor de iarnă. În caz contrar, ne putem confrunta cu o situație mult mai gravă decât cea din acest moment.

Iată care sunt posibilele modalități prin care se va răspândi noul coronavirus în acest context și cum să te protejezi!

  1. Reuniunile de sărbători, în spații închise. Majoritatea oamenilor se bucură de sărbători, acasă, în preajma familiei și apropiaților, în confortul propriei locuințe. Cu toate acestea, experții susțin că acesta va fi principalul mod de transmitere a virusului, în această circumstanță.
  2. Restaurantele, barurile și slujbele religioase. Situațiile menționate implică un contact direct cu persoanele aflate în afara cercului tău de apropiați. Astfel, specialiștii susțin că tranzitul și contactul dintre un număr mare de persoane (precum restaurante, baruri și biserici) pot reprezenta un „superspreader”.
  3. Persoanele asimptomatice. Oamenii care nu manifestă simptome pot răspândi rapid virusul, întrucât persoanele sunt mult mai atențe la cei care manifestă simptome. Dacă o persoană pare sănătoasă, va putea crea un sentiment fals de siguranță. Astfel, în jurul lor, oamenii pot risca să renunțe la măsurile de precauție.
  4. Oamenii vor crede că fac tot ce se poate. Sigur, poate respecți toate măsurile de restricție: porți masca, îți igienizezi mâinile frecvent, păstrezi distanța. Cu toate acestea, măsurile nu oferă 100% protecție, ceea ce înseamnă că încă există șansa de trasmitere, mai ales în spații închise. De asemenea, nu uita că nu depinde totul numai de tine, ci și de comportamentul celor din cercul tău.

Recent Posts

Camelia Pătrășcanu vine cu vești excelente. „Ultimile zile cu Jupiter în Taur aduc prosperitate”. Află care sunt zodiile favorizate de astre

Camelia Pătrășcanu vine cu vești excelente. Astrologul dezvăluie cele trei zodii care vor avea parte…

27 de minute ago

Bărbații peste 50 de ani ar trebui să evite să mănânce ACEST aliment popular la micul dejun

După vârsta de 50 de ani, bărbații ar trebui să meargă puțin mai des la…

57 de minute ago

Cele mai bune ceaiuri care vă pot ajuta să pierdeți în greutate, potrivit unui dietetician

Cele mai bune ceaiuri de slăbit. Un dietetician a dezvăluit care sunt cele mai eficiente…

o oră ago

Gelul inovator care ar putea opri efectele nocive ale alcoolului. Cum funcționează și ce conține

Gelul inovator. Cercetătorii au dezvoltat un gel proteic care neutralizează alcoolul înainte de a intra…

2 ore ago

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Modalitatea corectă de reutilizare și depozitare a uleiului

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Îndemnând la o precauție…

2 ore ago

ACESTE diete sunt cele mai bune pentru reducerea riscului de boli și cancer

Diete pentru reducerea riscului de boli și cancer. S-a dovedit că dietele vegane și vegetariene…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra