Sari la conținut

Ce trebuie să se întâmple ca efectele negative ale pandemiei să înceteze? Când vom putea spune că am revenit la normalitate?

Date despre evolutia pandemiei

La începutul pandemiei, în martie, speram să ne întoarcem la normal vara. Cu toate acestea, după aproape 10 luni de Covid-19, este dificil să nu ne întrebăm dacă se va sfârși vreodată. Iată în ce stadiu suntem, momentan, și când putem spune cu adevărat că ne vom întoarce la normalitate.

Potrivit Huffpost, suntem încă în stadiile incipiente ale pandemiei.

„Pandemia este încă la prima jumătate a unui meci de fotbal. Deși specialiștii au reușit să acumuleze multe informații despre virus, Covid-19 încă ne face probleme. Cum suntem la începutul iernii, este posibil să pierdem mult din teren”, a declarat Manisha Singal, medic și ofițer medical șef la Spitalul BridgePoint din Washington, D.C.

Cu toate acestea, deși sună demoralizant, asta nu înseamnă că pandemia nu se va termina. Sunt două modalități prin care acest lucru se va întâmpla.

„Prima variantă ar fi ca oamenii să se întoarcă la măsurile din 2019, ceea ce înseamnă că nu purtau mască, nu păstrau distanța, nu resprectau regulile sanitare și nu exista frică. A doua variantă ar fi ca oamenii să recapete unele activități, însă cu un simț al responsabilității dezvoltat, cu atenție la respectarea măsurilor de igienă, prevenire, distanțare și purtare a măștii”, a declarat Paul Chung, cadru al Facultății de Medicină ”Bernard J, Tyson.

Rezultatele finale vor fi similare, însă prima variantă va dura mai mult, aproximativ 2-3 ani, poate chiar mai mult. A doua varantă este mai rapidă, ceea ce înseamnă că ne-am putea întoarce la normalitate de anul viitor dacă totul merge conform așteptărilor.

Iată ce putem face pentru a grăbi procesul:

  • Trebuie să abordăm pandemia în mod diferit, controlând mai bine efectele virusului și rapiditatea cu care se răspândește.
  • Testarea de Covid-19 trebuie să se îmbunătățească. Ideal ar fi ca, în curând, testele rapide să fie distribuite către publicul larg, accesibile și ușor de folosit.
  • Avem nevoie de un vaccin. Vaccinurile pot influența cel mai mult cum va decurge evoluția pandemiei, oferind imunitate împotriva virusului
  • Trebuie să scadă rata de infectare și rata de deces
  • Purtarea măștii trebuie să fie obligatorie, la nivel național
  • După ce vom considera că pandemia s-a sfârșit, ar fi de preferat să mai continuăm o vreme cu măsurile de prevenire.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel