Categories: Ştiri sănătate

Alertă alimentară. Carne de pui contaminată cu Salmonella retrasă de la raft. Lista magazinelor în care a fost vândută

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a emis o alertă pentru retragerea de la raft a unui lot de carne de pui, care este contaminată cu Salmonella.

Produsul, despre care ANSVSA a constatat că este contaminat cu Salmonella Enteritidis, a fost retras de pe rafturile magazinelor, iar persoanele care l-au cumpărat sunt sfătuite să nu îl consume.

Conform alertei ANSVSA de rechemare a produsului, emisă pe 4 decembrie, este vorba despre Sferturi posterioare de pui congelate, produse de Cedrob S.A. Numărul lotului este 191/3/23 , iar data expirare trecută pe ambalaj este 10.07.2025.

”În cazul în care aţi cumpărat produsul menţionat mai sus, vă rugăm să nu îl consumaţi şi să îl returnaţi în magazinul de la care l‐aţi achiziţionat in baza bonului fiscal”, transmite ANSVSA.

Sursă foto: ANSVSA

Lista magazinelor în care a fost distribuit produsul contaminat.

 

 

Sursă foto: ANSVSA

Simptomele infecţiei cu Salmonella

Simptomele infecţiei cu Salmonella apar, de obicei, între şase ore și şase zile după infecția inițială, durează între patru şi şapte zile şi pot include:

  • diaree;
  • crampe la stomac și dureri abdominale;
  • febră bruscă;
  • greață;
  • vărsături.

Unele tulpini de Salmonella pot infecta urina, sângele, oasele, articulațiile și sistemul nervos, inclusiv lichidul spinal și creierul şi pot duce la complicații grave.

Unele persoane prezintă dureri articulare, cunoscute sub numele de artrită reactivă, care poate dura luni sau ani de zile și poate deveni artrită cronică.

Tratament

În majoritatea cazurilor, infecțiile cu salmonella se rezolvă de la sine, fără tratament. Cu toate acestea, în cazurile severe sau pentru persoanele cu un sistem imunitar slăbit, medicul specialist poate indica:

  • antibiotice – acestea nu sunt întotdeauna recomandate deoarece pot prelungi durata infecției și pot crește riscul de a dezvolta rezistență la antibiotice;
  • spitalizare – în cazuri rare, poate fi necesară spitalizarea pentru deshidratare severă, febră mare sau alte complicații;
  • rehidratarea – este important să înlocuiți lichidele pierdute din cauza diareei pentru a preveni deshidratarea. Consumul de lichide din abundență, cum ar fi apă, soluții de electroliți și bulion, poate ajuta.

Recent Posts

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

21 de minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

o oră ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică