Categories: Ştiri sănătate

Cât câștigă o farmacistă în România în 2023? Cum se explică diferențele mari de salariu?

Cele mai apreciate brand-uri de farmacii din România sunt Catena și Dr. Max, care sunt într-o continuă expansiune. Cei care doresc să se angajeze în cadrul unei farmacii, trebuie să țină cont de faptul că salariul poate varia în funcție de oraș, dar și de brandul farmaciei.

Potrivit site-urilor de specialitate, în mod frecvente, cele două farmacii, fac angajări în mod frecvent.Cei interesați pot aplica pentru mai multe posturi, iar oferta salarială este destul de atractivă.

La Dr. Max, salariile sunt între 2.500 și 3.000 de lei. Potrivit site-ului undelucrăm.ro, sunt vizibile salariile din mai multe domenii-cheie din țara noastră.

Dacă o farmacistă la început de drum are un salariu de bază între 2.500 și 3.000 de lei, o famacistă șefă cu o experiență de muncă de 10 ani, încasează lunar un salariu de 3.800 de lei, la care se adaugă tichete de masă, în valoare de 300 de lei și comision lunar de aproximativ 500 de lei/lună.

Important de menționat, în cazul unui manager marketing & PR, salariile pot ajunge și la 12.000 la Dr. Max.

Sursă foto: EVZ

Ce salariu primește un asistent de farmacist

Și la alte farmacii există aceste diferențe între farmacistele începătoare și cele cu ani de experiență. Spre exemplu, o farmacistă cu o experiență de doi ani în domeniu primește un salariu lunar net de 3.600 de lei, la care se adaugă tichete de masă în valoare de 300 de lei, plus alte bonusuri de până la 300 de lei.

Angajatul pleacă acasă, la final de lună, cu 4.200 de lei pe card.

Desigur, salariile diferă foarte mult de la un oraș la altul, dar și de tipul job-ului, dacă e part-time sau full-time. Angajații primesc adesea și beneficii.

Un asistent de farmacist cu o experiență de 3 ani de zile este ofertat cu 2.200 de lei net/lunar, plus bonuri de masă în valoare de 300 de lei.

Salariul farmacistelor de la Catena

Potrivit site-ului undelucram.ro, salariile oferite de farmacia Catena sunt diferite de la un oraș la altul. În medie, un farmacist angajat la Catena primește un salariu net de 3.000 de lei, la care se adaugă bonusuri lunare de 700 de lei.

Așadar, în ceea ce privește un asistent de farmacie angajat la Catena, acesta primește 2.200 de lei net și tichete de masă în valoare de 300 de lei.

Un farmacist cu experiență de cel puțin un an va primi 2.600 de lei, plus tichete de masă în valoare de 400 de lei și alte bonusuri, care se ridică la 650 de lei lunar.

 

 

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

6 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

7 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

7 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

8 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

8 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

9 ore ago

Citeste si: