Cât de importantă este mișcarea în boala Parkinson. Poate îmbunătăți semnificativ simptomele!

Boala Parkinson este o patologie progresivă a sistemului nervos ale cărei simptome încep treptat și ajung să afecteze mișcarea, provocând tremor, rigiditate musculară, modificarea posturii, pierderea echilibrului sau pierderea mișcărilor automate, printre altele.

Nu există un tratament pentru această boală, a cărei cauză specifică rămâne necunoscută, dar tratamentul poate îmbunătăți semnificativ simptomele.

În acest sens, un nou studiu sugerează că persoanele care suferă de această boală în stadiul inițial și care fac exerciții fizice moderate de una până la două ore de câteva ori pe săptămână „pot avea mai puține probleme în păstrarea echilibrului, mersul pe jos și efectuarea activităților zilnice mai târziu”, după cum subliniază autorii săi într-un comunicat.

Câte ore de mișcare pe săptămână sunt recomandate?

Patru ore de activitate fizică moderată, cum ar fi mersul pe jos, pot face diferența în dezvoltarea acestei boli.

Cercetarea, care a fost publicată în jurnalul medical al Academiei Americane de Neurologie, dezvăluie că persoanele care au făcut mișcare regulat pe o perioadă de cinci ani au avut rezultate mai bune la testele cognitive și au avut o progresie mai lentă a bolii decât cei care nu au practicat nicio activitate fizică. .

„Rezultatele noastre sunt incitante, deoarece sugerează că s-ar putea să nu fie niciodată prea târziu ca cineva cu Parkinson să înceapă un program de exerciții pentru a-și îmbunătăți cursul bolii”, a spus autorul principal al studiului, profesorul Kazuto Tsukita de la Universitatea Kyoto din Japonia.

Care au fost principalele constatări?

Pentru a ajunge la aceste concluzii, echipa a urmărit 237 de persoane cu boala în faza sa incipientă. Vârsta medie a participanților a fost de 63 de ani, iar analiza a durat în total șase ani, astfel încât progresul să poată fi comparat.

„Nivelurile de exercițiu ale participanților la începutul studiului au fost determinate printr-un chestionar care a măsurat timpul și intensitatea din timpul săptămânii precedente a activităților de petrecere a timpului liber, cum ar fi mersul pe jos și cu bicicleta; activitatea casnică, cum ar fi grădinăritul; și activitatea ocupațională.

Cercetătorii au folosit, de asemenea, teste cognitive comune pentru a măsura abilitățile verbale și de memorie ale participanților și pentru a verifica timpul necesar pentru a efectua aceste tipuri de exerciții mentale.

„Activitatea fizică regulată poate îmbunătăți cursul bolii pe termen lung”

Una dintre constatările după urmărire a fost că persoanele care au făcut cel puțin patru ore de exerciții fizice moderate pe săptămână (cum ar fi dansul sau mersul pe jos) au avut o scădere mai lentă a echilibrului. Cei care au făcut mai puțin de două ore de exerciții săptămânale au avut o progresie mai rapidă a simptomelor.

„Deși medicamentele pot oferi persoanelor cu Parkinson o oarecare ameliorare a simptomelor, nu s-a dovedit că acestea încetinesc progresia bolii”, susține profesorul Tsukita. „Am descoperit că activitatea fizică regulată, inclusiv treburile casnice și exercițiile fizice moderate, pot îmbunătăți evoluția pe termen lung a bolii”, conchide el.

Recent Posts

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

11 minute ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

41 de minute ago

Alimente și băuturi care mențin un ficat sănătos și fericit. Reduc riscul de boli hepatice, de la hepatită, la cancer de ficat

Alimente și băuturi pentru un ficat sănătos. Ficatul funcționează și ca un organ care ajută…

o oră ago

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

2 ore ago

ACEASTĂ dietă extrem de populară reduce anxietatea și stresul la adulții în vârstă

Anxietatea și stresul la adulții în vârstă ținute sub control cu ajutorul dietei. Dieta mediteraneană…

3 ore ago

Citeste si: