sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Diagnosticul precoce al bolii Parkinson poate ajuta la încetinirea progresiei bolii și la îmbunătățirea calității vieții pacienților, așa că este important să cunoaștem simptomele bolii. Iată semnul subtil de avertizare pe care s-ar putea să-l ignori.

Una din 37 de persoane în viață astăzi va fi diagnosticată cu Parkinson în timpul vieții. Boala, care este cauzată de o pierdere a celulelor nervoase din creier, nu ucide direct oamenii, dar te poate face mai vulnerabil la infecții care pun viața în pericol.

Te-ar mai interesa: Mare atenție la consumul de MEDICAMENTE! Vă puteți...

Deși nu există un remediu pentru boala Parkinson, sunt disponibile tratamente pentru a reduce simptomele și a menține calitatea vieții cât mai mult timp posibil. Deci, care sunt simptomele bolii Parkinson?

Doctorul Zilei dezvăluie principalele simptome și semnul de avertizare pe care s-ar putea să îl ignorați, potrivit organizațiilor caritabile Michael J Fox Foundation și Parkinson’s UK.

Simptomele bolii Parkinson variază de la o persoană la alta și, uneori, boala este greu de detectat chiar și de către profesioniștii medicali.

De aceea, este atât de important să vizitați un specialist în tulburări de mișcare dacă credeți că aveți boala Parkinson.

Te-ar mai interesa: Secretul tinereții fără bătrânețe. Dieta Okinawa, ...

Simptomele pot fi extrem de subtile și există unul în special pe care s-ar putea să îl treceți cu vederea.

Știați că Parkinson poate provoca probleme cu transpirația? Da, transpirația excesivă – chiar și atunci când nu ești fierbinte sau anxios – ar putea fi un simptom al bolii Parkinson.

Parkinson’s UK a explicat: „Persoanele cu Parkinson au uneori probleme cu pielea și cât de mult sau cât de puțin transpiră.

Te-ar mai interesa: O activitate făcută zilnic îți pune grav sănătatea...

Unii oameni pot avea doar probleme minore, în timp ce alții pot avea probleme mai grave care pot afecta viața de zi cu zi.”

De ce Parkinson provoacă transpirație excesivă?

Există câteva motive pentru care ați putea fi foarte transpirat cu boala Parkinson.

În primul rând, boala Parkinson poate provoca probleme cu partea sistemului nervos care controlează transpirația.

Parkinson’s UK a subliniat că acest lucru poate duce la transpirație excesivă (hiperhidroză), care tinde să se întâmple dacă medicamentele dumneavoastră pentru Parkinson nu își fac efectul.

Te-ar mai interesa: Cinci semne de alarmă care dezvăluie că ai un fica...

Site-ul a adăugat: „Uneori, persoanele cu Parkinson pot experimenta și transpirație nocturnă.

Transpirația excesivă se poate întâmpla și în starea „activă” (când medicamentele pentru Parkinson funcționează cel mai bine), mai ales dacă aveți diskinezie (mișcări musculare incontrolabile sau spasme).

Deoarece unii oameni cu Parkinson pot avea un simț al mirosului redus, este posibil să nu fie conștienți de mirosurile corporale cauzate de transpirația excesivă.”

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci doar...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private