Cât de mult ne îngrășăm de sărbători?

Oamenii se îngraşă în timpul sărbătorilor, fără a reuşi ulterior să mai slăbească, iar bărbaţii sunt mai expuşi creşterii în greutate decât femeile, se arată într-un studiu efectuat de cercetătorii americani de la Universitatea Tehnică din Texas.

Studiul, efectuat pe 48 de bărbaţi şi 100 de femei, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, a arătat că voluntarii s-au îngrăşat cu aproape un kilogram în perioada sărbătorilor de Crăciun, de exemplu. Subiecţii nu au reuşit să slăbească după aceea, deşi jumătate dintre participanţii la experiment făceau regulat sport.

De asemenea, voluntarii care erau supraponderali la începutul experimentului au luat cel mai mult în greutate şi au înregistrat cea mai mare creştere a procentajului de ţesut adipos. Conform rezultatelor studiului, comunicate de agenţia Health Day, exerciţiile fizice nu au avut niciun impact asupra pierderii în greutate.

Echipa de cercetători consideră totuşi că, deşi sportul nu împiedică îngrăşarea din perioada sărbătorilor, are alte beneficii pentru sănătate.

Probabil că îngrăşarea cu un kilogram nu înseamnă foarte mult, dar acest lucru ar putea constitui un factor al obezităţii dacă oamenii nu reuşesc să slăbească după aceea, consideră Jamie Cooper, profesor asistent de ştiinţe ale nutriţiei la Universitatea din Texas.

Astfel, dacă oamenii se îngraşă cu un kilogram în fiecare an, în zece ani vor avea 10 kilograme în plus. Potrivit lui Jamie Cooper, motivul pentru care sportul este ineficient ar putea depinde de faptul că oamenii consumă mai multe calorii decât pot arde prin exerciţii fizice.

„Ei bine, o bucată de plăcintă de dovleac are în jur de 300 de calorii. Deci este foarte uşor să aduni aceste calorii, pe care le ardem când facem sport şi apoi să pui altele la loc”, a precizat Jamie Cooper pentru Health Day, adăugând că singura metodă de a evita îngrăşatul din perioada sărbătorilor este moderaţia.

 

Recent Posts

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

27 de minute ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

58 de minute ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

o oră ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

2 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

2 ore ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

3 ore ago

Citeste si: