Categories: Stil de viaţă

Cât e normal să dureze contactul intim ca să fie satisfăcător pentru ambii parteneri

Cât durează contactul intim. Deși, nu există rețeta perfectă când vine vorba de durata unui contact intim, dacă e prea scurt, e îngrijorător, nu doar nesatisfăcător.

Durata contactului intim ideal poate fi diferită pentru că unele persoane consideră că actul intim include și preludiul, pe când altele iau în considerare doar durata penetrării.

Există foarte puține cercetări publicate pe tema duratei unui contact intim. Studiile care există au limitări semnificative – majoritatea, de exemplu, au considerat că actul intim include doar penetrarea.

Un astfel de studiu, realizat în 2005, pe cupluri heterosexuale a luat în considerare doar timpul scurs de la începutul penetrării și până la ejacularea masculină.

Concluziilor acestui studiu au scos la iveală că rapoartele intime au variat de la 33 de secunde la 44 de minute, sesiunea medie durând 5,4 minute.

Cât durează contactul intim

Alți cercetători au încercat să constate care este o durată „normală” chestionând specialiștii care diagnostichează și tratează tulburările intime.

Răspunsurile lor au fost următorele:

  • o durata sub 3 minute justifică îngrijorarea clinică, poate fi vorba de disfuncții erectile;
  • o durata de 3-7 minute este considerată „adecvată”;
  • o durata de 7-13 minute este „de dorit”;
  • actul intim care durează 10-30 de minute este considerat „prea lung”.

Cu toate acestea, un studiu din 2020 care a evaluat că timpul de care au nevoie femeile heterosexuale ca să ajungă la climax, a scos la iveală că durata medie a fost de 13,41 minute. Acest lucru sugerează că terapeuții chestionați mai sus ar considera că un contact intim care satisface multe femei heterosexuale durează „prea mult”.

Rezultatele unui studiu din 2010 sugerează, de asemenea, că pentru a satisface o femeie e nevoie de o perioadă mai lungă de penetrare.

Factorii care influențează durata contactului intim

O serie de factori pot influența durata contactului intim:

  • Ce înseamnă contact intim: Unii oameni definesc orice contact fizic care include stimularea organelor genitale ca fiind act intim, adică inclusiv preludiul. E clar că aceste persoane spun că actele intime în care sunt implicate au durată mai mare;
  • Practici, obiective și norme: Scopul contactului intim, cum ar fi climaxul pentru ambii parteneri, poate influența durata.
  • Constrângeri externe: De exemplu, cei care au devenit de curând părinți se pot implica în contacte intime mai rapide, în timp ce bebelușul doarme, neavând timp pentru preludiu;
  • Orientare: Un studiu din 2014 a constatat că femeile din cuplurile de același gen au contacte intime care durează mai mult, comparativ cu cuplurile heterosexuale;
  • Funcția intimă și sănătatea generală: durerea în timpul sau după contactul intim și ejacularea prematură sunt doar câteva exemple de probleme care pot limita durata actului intim;
  • Vârstă: Durata poate scădea odată cu înaintarea în vârstă, din cauza factorilor care afectează sănătatea și rezistența;

Recent Posts

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

21 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

50 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

o oră ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică