Categories: Expertul zilei

Cât durează, de fapt, imunitatea la vaccinul anti-covid? Raed Arafat. „Cu cât timpul trece, cu atât valabilitatea este mai lungă”

Cât durează, de fapt, imunitatea la vaccinul anti-covid? Raed Arafat. „Cu cât timpul trece, cu atât valabilitatea este mai lungă”.

Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a declarat la Digi24 că imunitatea oferită de vaccinul anti-covid durează cel puțin 7 luni de zile. Acesta a mai spus că trecerea timpului va face, de fapt dovada reală a imunității. raed Arafat a dezvăluit că cei imunizați vor fi testați periodic timp de doi ani.

Cât durează, de fapt, imunitatea la vaccinul anti-covid?

„La acest moment, până acum, din momentul în care am început să ne vaccinăm și de când au fost testările înainte știm acum, cu cât trece timpul, că imunitatea continuă. Pentru că persoanele care au fost testate și au intrat în studii, ele în continuare sunt evaluate la numărul de anticorpi, la imunitate. Dacă scade, dacă rămâne, dacă dispar anticorpii, dacă nu dispar.

Cu cât trece timpul mai mult și semnalele sunt că imunitatea este valabilă și acum înseamnă că timpul se prelungește. Deci, la acest moment, chiar vreo 6-8 luni deja au făcut teste pentru cei care au fost vaccinați și nimeni n-a venit să zică «Atenție, a scăzut!».

Și cu cât timpul trece și testele demonstrează că anticorpii sunt prezenți, cu atât valabilitatea acestei vaccinări este mai lungă. În acest moment, cam asta putem zice. Pentru că nimeni nu poate să vină să zică cu certitudine că imunitatea durează trei ani. Pentru că vaccinul nu există de trei ani, ci există de câteva luni.

Din cauza asta spunem că analiza pe durata imunității, dovada ei este trecerea timpului. Și testele care se fac pe cei care au participat la studii. Și care, din ce am înțeles, urmează să fie testați periodic timp de doi ani cel puțin”, a declarat Raed Arafat.

Potrivit CNCAV, număr total de doze admimnistrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech, începând cu data de 27 decembrie 2020 până pe 18 ianuarie este 235.239 persoane. Dintre acestea 233.288 persoane sunt vaccinate cu o doză, iar 1.951 persoane sunt vaccinate cu două doze.

Recent Posts

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul! „Tot istoricul va fi vizibil”

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), anunță…

20 de minute ago

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Cea mai norocoasă zi din an vine cu bogăție și noroc

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Conform astrologiei, sâmbătă, 18 mai 2024, ar putea fi cea…

50 de minute ago

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

12 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

13 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

13 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

14 ore ago

Citeste si: