luni, martie 27, 2023

Cât durează, de fapt, imunitatea la vaccinul anti-covid? Raed Arafat. „Cu cât timpul trece, cu atât valabilitatea este mai lungă”.

Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a declarat la Digi24 că imunitatea oferită de vaccinul anti-covid durează cel puțin 7 luni de zile. Acesta a mai spus că trecerea timpului va face, de fapt dovada reală a imunității. raed Arafat a dezvăluit că cei imunizați vor fi testați periodic timp de doi ani.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic terci de ovăz? ...

Cât durează, de fapt, imunitatea la vaccinul anti-covid?

„La acest moment, până acum, din momentul în care am început să ne vaccinăm și de când au fost testările înainte știm acum, cu cât trece timpul, că imunitatea continuă. Pentru că persoanele care au fost testate și au intrat în studii, ele în continuare sunt evaluate la numărul de anticorpi, la imunitate. Dacă scade, dacă rămâne, dacă dispar anticorpii, dacă nu dispar.

Cu cât trece timpul mai mult și semnalele sunt că imunitatea este valabilă și acum înseamnă că timpul se prelungește. Deci, la acest moment, chiar vreo 6-8 luni deja au făcut teste pentru cei care au fost vaccinați și nimeni n-a venit să zică «Atenție, a scăzut!».

Te-ar mai interesa: Horoscop 27 martie – 2 aprilie. Se anunță no...

Și cu cât timpul trece și testele demonstrează că anticorpii sunt prezenți, cu atât valabilitatea acestei vaccinări este mai lungă. În acest moment, cam asta putem zice. Pentru că nimeni nu poate să vină să zică cu certitudine că imunitatea durează trei ani. Pentru că vaccinul nu există de trei ani, ci există de câteva luni.

Din cauza asta spunem că analiza pe durata imunității, dovada ei este trecerea timpului. Și testele care se fac pe cei care au participat la studii. Și care, din ce am înțeles, urmează să fie testați periodic timp de doi ani cel puțin”, a declarat Raed Arafat.

Te-ar mai interesa: Noua variantă de tuberculoză pune toată lumea pe j...

Potrivit CNCAV, număr total de doze admimnistrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech, începând cu data de 27 decembrie 2020 până pe 18 ianuarie este 235.239 persoane. Dintre acestea 233.288 persoane sunt vaccinate cu o doză, iar 1.951 persoane sunt vaccinate cu două doze.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private