Cât poate dura o criză de intestin iritabil?

Din cuprinsul articolului

Sindromul colonului iritabil (SII) este o afecțiune caracterizată prin dureri abdominale și modificări ale ritmului intestinal, care duc la diaree sau constipație.

În mod normal, persoanele cu SII nu prezintă semne grave și, în cele mai multe cazuri, controlează disconfortul prin modificări ale dietei, ale stilului de viață și ale nivelului de stres. Atunci când afecțiunea este cronică și simptomele sunt mai complexe, acestea pot fi tratate cu medicamente și monitorizare medicală, precizează institutul de cercetare Mayo Clinic.

Instituția menționată mai sus asigură că nu se cunoaște cauza exactă a bolii intestinului iritabil, dar există anumiți factori care pot juca un rol în dezvoltarea acesteia. De exemplu, contracțiile musculare din intestin. Experții explică faptul că pereții intestinelor sunt căptușiți cu straturi de mușchi care se contractă în timp ce deplasează alimentele prin tractul digestiv.

Potrivit acesteia, atunci când o persoană suferă de sindromul intestinului iritabil, contracțiile pot fi mai puternice și pot dura mai mult decât în mod normal, ceea ce poate duce la dureri abdominale sau disconfort în timp ce alimentele, gazele și scaunul trec prin tractul gastrointestinal.

Această afecțiune supărătoare este, de asemenea, legată de neregularitatea intestinelor, uneori diaree și alteori constipație. Simptomele comune legate de aceasta sunt flatulența și balonarea.

Sindromul colonului iritabil poate apărea atât la adulți, cât și la copii, dar este mai frecvent după vârsta de 20 de ani și tinde să afecteze femeile puțin mai des decât bărbații.

Cât timp durează manifestarea acestuia

Simptomele exacte ale sindromului de colon iritabil și severitatea simptomelor variază de la o persoană la alta. La majoritatea pacienților diagnosticați cu SII, deși simptomele pot apărea și dispărea, afecțiunea este cronică și durează toată viața.

Atunci când apare o acutizare, simptomele pot varia ca severitate și durata este adesea diferită de la o persoană la alta. Cu toate acestea, site-ul Healthline precizează că acestea pot dura cel puțin trei luni, cu un disconfort care durează în medie trei zile pe lună.

În acest sens, site-ul ‘Onsalus’, indică faptul că unele persoane pot avea dureri și distensie timp de o zi, iar altele au disconfort cronic timp de 10 zile. Adevărul este că, indiferent dacă sunt două sau trei zile, nu schimbă lucrurile și important este să se caute alternative pentru a ajuta la controlul afecțiunii.

Recent Posts

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

21 de minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

50 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

o oră ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică