Sari la conținut

Cât poate dura o criză de intestin iritabil?

alimente care irita intestinul
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Ciocolata irita intestinul

Din cuprinsul articolului

Sindromul colonului iritabil (SII) este o afecțiune caracterizată prin dureri abdominale și modificări ale ritmului intestinal, care duc la diaree sau constipație.

În mod normal, persoanele cu SII nu prezintă semne grave și, în cele mai multe cazuri, controlează disconfortul prin modificări ale dietei, ale stilului de viață și ale nivelului de stres. Atunci când afecțiunea este cronică și simptomele sunt mai complexe, acestea pot fi tratate cu medicamente și monitorizare medicală, precizează institutul de cercetare Mayo Clinic.

Instituția menționată mai sus asigură că nu se cunoaște cauza exactă a bolii intestinului iritabil, dar există anumiți factori care pot juca un rol în dezvoltarea acesteia. De exemplu, contracțiile musculare din intestin. Experții explică faptul că pereții intestinelor sunt căptușiți cu straturi de mușchi care se contractă în timp ce deplasează alimentele prin tractul digestiv.

Potrivit acesteia, atunci când o persoană suferă de sindromul intestinului iritabil, contracțiile pot fi mai puternice și pot dura mai mult decât în mod normal, ceea ce poate duce la dureri abdominale sau disconfort în timp ce alimentele, gazele și scaunul trec prin tractul gastrointestinal.

Această afecțiune supărătoare este, de asemenea, legată de neregularitatea intestinelor, uneori diaree și alteori constipație. Simptomele comune legate de aceasta sunt flatulența și balonarea.

Sindromul colonului iritabil poate apărea atât la adulți, cât și la copii, dar este mai frecvent după vârsta de 20 de ani și tinde să afecteze femeile puțin mai des decât bărbații.

Cât timp durează manifestarea acestuia

Simptomele exacte ale sindromului de colon iritabil și severitatea simptomelor variază de la o persoană la alta. La majoritatea pacienților diagnosticați cu SII, deși simptomele pot apărea și dispărea, afecțiunea este cronică și durează toată viața.

Atunci când apare o acutizare, simptomele pot varia ca severitate și durata este adesea diferită de la o persoană la alta. Cu toate acestea, site-ul Healthline precizează că acestea pot dura cel puțin trei luni, cu un disconfort care durează în medie trei zile pe lună.

În acest sens, site-ul ‘Onsalus’, indică faptul că unele persoane pot avea dureri și distensie timp de o zi, iar altele au disconfort cronic timp de 10 zile. Adevărul este că, indiferent dacă sunt două sau trei zile, nu schimbă lucrurile și important este să se caute alternative pentru a ajuta la controlul afecțiunii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel